FOTO, VIDEO Jahta koja je potonula kod Malog Lošinja ima 400 tona nafte

Vijesti 11. kol 202212:45 1 komentar
Primorsko-goranska županija

Primorsko-goranska županija oglasila se o pomorskom nesreći uslijed koje je potonula talijanska jahta kod hrvatskog otoka Unije. Otkrili su da plovilo ima velike količine nafte, ali da su nadležne službe spriječile nekontrolirano istjecanje i zagađenje.

“Županijska lučka uprava Mali Lošinj brzom intervencijom na mjestu potonuća jahte ispred luke Unije spriječila je nekontrolirano istjecanje nafte i ekološko zagađenja mora šireg razmjera. Oko potonule jahte postavljeno je preko 320 metara samoupijajuće brane, a uz brod ŽLU u asistenciji je pomogao i vlasnik brodice iz Malog Lošinja Petar Stupar”, priopćili su iz županije.

“Prema riječima ravnatelja ŽLU Filipa Balije od djelatnika u luci Unije dobili su dojavu da tone dvadesetmetarska jahta talijanske zastave u neposrednoj blizini luke, te su se odmah uputili na mjesto havarije kako bi postavili zaštitne plutajuće brane. Tročlana posada, inače talijanski državljani, napustila je plovilo u kojem se nalazi 400 tona nafte. O havariji je odmah bila obaviještena i Lučka kapetanija Rijeka čiji je brod kao i brod Dezinsekcije danas stigao na mjesto potonuća”, dodaju se u priopćenju.

Snimku s mjesta nesreće objavila je Primorsko-goranska županija na svojoj internetskoj stranici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare