FOTO Život na Banovini: “U kontejneru ne mogu vatru ložiti, a kuhati moram…”

Vijesti 07. ruj 202118:29 > 19:221 komentar
Izvor: Zoran Pehar / N1

Prošlo je devet mjeseci od razornog potresa na Banovini, a kako život trenutno izgleda na tom područuju provjerio je naš reporter Zoran Pehar koji je razgovarao s Živkom Žarkovićem iz Majskog Trtnika.

“Izgleda jako teško, samoća, ali puno hvala svim ljudima koji su nam pomgli, a posebno Branki Bakšić Mitić koja je puno urigirala i puno pomogla. Nabavila mi je kontejner i obilazila me i obećala mi je pomoći oko kućice s 25 kvadrata. Ako ikako može, ja bih je to zamolio”, rekao je Živko Žarković.

VEZANE VIJESTI

“U kontejneru ne možeš biti, u njemu ne mogu vatru ložiti, a kuhati i jesti moram”, dodao je.

Iako je navedeno da osobe koje žive na području pogođenom potresom neće plaćati struju, Živko navodi da je on uplatnice za plaćanje struje dobio.

“Dobio sam uplatnice za plaćanje struje, a rekli su da oni koji imaju crvenu naljepnicu ne plaćaju struju. S tim uplatnicama odem u ispostavu elektre u Glini i njima kažem to, a gospodin me pita “jeste li dobili uplatnicu – morate struju platiti”.

Kaže da nema priključak ni za vodu nego vodu uzima iz bunara.

“Tako ja preživljavam… Sigurno da nije lako, čovjeku slomljene zdjelice, noge i ruke”, rekao je, poručujući da mu je želja da dobije tu malu kućicu u kojoj bi mogao boraviti.

Izvor: Zoran Pehar / N1
Izvor: Zoran Pehar / N1
Izvor: N1/Zoran Pehar
Izvor: Zoran Pehar / N1
Izvor: N1/Zoran Pehar
Izvor: Zoran Pehar / N1
Izvor: Zoran Pehar / N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar