Gošća TNT-a zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec

Vijesti 09. pro 202313:21 0 komentara
N1

Drugi odron smeća u manje od mjesec dana na zagrebačkom odlagalištu smeća Jakuševac izazvao je velike posljedice: Dvojica su radnika teško ozljeđena, jedan je ostao bez ruke, sustav odvoza zagrebačkog otpada je pred kolapsom.

Kako će u ovim okolnostima spriječiti gomilanje smeća na zagrebačkim ulicama, postoji li plan B? Kada će se Jakuševac konačno zatvoriti, a Zagreb dobiti trajno rješenje za gospodarenje otpadom? Kako namjeravaju slomiti otpor građana prema novom centru za gospodarenje otpadom u Resniku? Hoće li se velike političke ambicije zelenih iz Možemo! ispuhati upravo na neuspjehu gospodarenju otpadom u metropoli? Kojim se to uspjesima u vladanju Zagrebom može pohvaliti vlast Možemo! u izuzetno važnoj superizbornoj godini?

Gošća Intervjua tjedna Točke na tjedan je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba.

U TNT Dvoboju sučeljavamo Damira Habijana (HDZ) i Mariju Selak Raspudić (MOST), raspravljat će o nizu vrućih tema koje su obilježile tjedan: Od optužbi premijera da su se ekstremisti infiltrirali u seljačke prosvjede, preko odlaska Frane Barabarića iz HEP-a u HEP, do nove optužnice za bivšu ministricu Gabrijelu Žalac i krize s zagrebačkim otpadom zbog odrona na Jakuševcu.

U našoj stalnoj rubrici Europa bira, koju realiziramo u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Zagrebu, donosimo detaljne rezultate jesenskog Eurobarometra o interesu građana i očekivanjima od EU izbora u lipnju iduće godine.

Klinička bolnica Merkur ovoga je tjedna obilježila veliku obljetnicu – četvrt stoljeća od prve transplatacije organa. Liječnički tim Merkura i danas je među najboljima u svijetu po transplatacijama. Koji su to rezultati koji Merkur svrstavaju među top 5 na svijetu i što je sve potrebno da jedan lječnički tim funkcionira na svjetskoj razini – za TNT govore prof. dr. sc. Tajana Filipec Kanižaj i doc. dr. sc Danko Mikulić.

U TNT-u donosimo i intervju sa Samanthom Custer, uglednom komunikacijskom znanstvenicom, direktoricom sektora policy analize za AidData, istraživačkog laboratorija na William&Mary’s Global Research Institute.

Za TNT govori o razlikama u strateškoj komunikaciji najvećih svjetskih sila, s posebnim naglaskom na različite pristupe demokratskih i nedemokratskih režima.

Aktualne političke događaje tjedna komentiraju Sanja Modrić (Telegram) i Ilija Radić (N1).

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 sati na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!