Gost Intervjua tjedna TNT-a je Zvonimir Troskot (MOST)

Vijesti 15. srp 202314:19 0 komentara
N1

Maratonska sjednica saborskog Odbora za gospodarstvo sučelila je sve aktere u aferi HEP-ov plin za cent. No posljedica zbog milijunskih šteta po iste te aktere, zasad, nema. Unatoč tome što ga je ministar gospodarstva Davor Filipović direktno prozvao da ga nije obavijestio da viškove plina pušta u sustav uravnoteženja I prodaje po minimalnim cijenam, Frane Barbarić i dalje je predsjednik Uprave HEP-a.

Gost intervjua tjedna Točke na tjedan je saborski zastupnik Zvonimir Troskot (MOST), “zločesti Mostovac” koji je prvi upozorio premijera Andreja Plenkovića da HEP gubi milijune na plinu.

Hoće li otvaranje nove privatne onkološke bolnice i jačanje privatnih kapaciteta u borbi protiv onkologija pomoći da se smanje crne statistike oboljevanja i smrtnosti od karcinoma u Hrvatskoj? Je li privatizacija onkologije tek izbor više za hrvatske pacijente ili im smanjuje šanse da u javnom sustavu dobiju besplatnu skrb? Što misle pacijenti a što onkolozi koji još uvijek rade u državnim bolnicama i vjeruju u javni sustav – donosimo u Točki na tjedan za koju govore onkološka pacijentica Sanja Šutej i specijalistica kiruške onkologije i abdominalne kirurgije na Klinici za tumore Iva Kirac, aktivna u zajedničkoj liječničko-pacijentskoj udruzi Institut za gastroenterološke tumore.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije mogao skariti razočaranje činjenicom da njegova zemlja nije dobila pozivnicu ni vremenski okvir za ulazak u NATO-a na ovotjednom samitu u Vilnijusu. No ima li Zelenski doista razloga biti razočaran? Što za sigurnosnu I geopolitičku arhitekturu Europe i svijeta znače jamstva sigurnosna jamstva zemalja G7 i zapisano obećanje Ukrajini da će postati članica NATO-a po ubrzanom postupku? Za TNT analizira Dragan Nikolić, dugogodišnji vanjskopolitički reporter i suosnivač Foruma za vanjsku politiku.

Jesu li iz Vlade ponovno nasanjkali populaciju njegovatelja djece s teškoćama i osoba s invaliditetom? Čini se da izmjene zakona kojima se roditeljima njegovateljima omogućuje produženo primanje nakande i do 10 mjeseci nakon smrti osobe koju su njegovali – isključuju neke kategorije njegovatelja. Po čemu je sestra njegovateljica ili supruga njegovateljica različita od majke njegovateljice? Za TNT govori Ivana Jelić, sestra njegovateljica.

Razgovaramo s djelatnicama na sudovima kojima se od ponedjeljka, sukladno odluci Vlade, više neće plaćati dani provedeni u štrajku.

Aktualne političke priče ove nedjelje analiziraju Iva Boban Valečić (Večernji list) i Domagoj Novokmet (N1).

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do podneva, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!