Gost TNT-a je predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić

Vijesti 25. velj 202309:36 0 komentara
N1

Stanje u pravosuđu, nažalost, vječito je vruća tema u Republici Hrvatskoj. U posljednje vrijeme pod lupom je djelovanje hrvatskih sudova pri međunarodnom usvajanju iz DR Konga. Nakon što je ovoga tjedna u Sisku još jedan mladi život tragično okončan zbog prebrze vožnje pijanog vozača, nama je u fokusu bizarna praksa sudova u Hrvatskoj da zločincima u prometu izriču minimalne kazne ili čak one ispod zakonskog minimuma.

Gost Intervjua tjedna Točke na tjedan je Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda RH. Neizostavna tema je naravno – i švicarac.

Godina je prošla od početka ruske agresije na Ukrajinu. U Točki na tjedan analiziramo kakve su šanse da Ukrajina doista pobijedi već ove godine, kako svoje građane ovih dana hrabri ukrajinski predsjednik Zelenski. Ima li prostora za hitne mirovne pregovore koje traže aktivisti širom Europe? Na što je još spreman Putin, a na što Europska unija? Hoće li se kriza dodatno produbiti ili je Europa našla mehanizam za funkcioniranje u ratnim okolnostima? O tome za Točku na tjedan govore, među ostalim, francuski i njemački veleposlanici u RH – Gaël Veyssière i Christian Hellbach.

Tko i koliko ulaže u narodne obveznice, kupuje li njome HDZ-ova Vlada naklonost birača i je li Hrvatska doista među 15 najrazvijenijih država svijeta – o tome u dvoboju TNT-a raspravljaju Petar Šimić, predsjednik Odbor za poduzetnike HDZ-a i potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

U Velikoj Britaniji pojedini trgovački lanci ograničavaju kupnju povrća na, primjerice, tri rajčice i krastavca jer skupi energenti uzrokuju nestašicu povrća i voća uzgajanog u plastenicima. Očekuje se da će sličan problem uskoro imati i ostatak Europe i da će cijene voća i povrća dosegnuti nove nebeske razine. Skupoći hrane pridonose i europske regulative koje inzistiraju na ekološkoj proizvodnji što podiže kvalitetu, ali i cijenu namirnica koje konzumiramo. Gost TNT-a je Miroslav Kuskunović (Kombinat 1969), konzultant i bivši novinar specijaliziran za poljoprivredne teme.

Aktualne teme koje su obilježile tjedan za TNT komentiraju Boris Vlašić (Jutarnji list) i Marko Repecki (Telegram).

Točka na tjedan s Natašom Božić nedjeljom od 9 do 12 sati u programu N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!