Gost Točke na tjedan je Ivan Blažević

Vijesti 14. sij 202317:26 0 komentara
N1

Branko Bačić dobio je odriješene ruke da obnovi Zagreb i Banovinu - kočio se ovoga tjedna naslov u jednim dnevnim novinama. Zašto Plenković odriješene ruke nije dao i Bačićevom prethodniku Ivanu Paladini, što se sve u deset mjeseci kadrovskog i organizacijskog lutanja u Paladininom mandatu propustilo napraviti na potresom razrušenim područjima i može li doista novo Plenkovićevo kadrovsko rješenje pokrenuti obnovu?

Gost Točke na tjedan je Ivan Blažević, upravitelj Zaklade Solidarna koja se u obnovi Banovine pokazala efikasnija i organiziranija od Ministarstva, Fonda i Državnog ureda za obnovu.

U Točki na tjedan analiziramo i najnoviju rekonstrukciju Vlade i sve njene političke slojeve. U rubrici TNT Dvoboj o Plenkovićevim ovotjednim potezima i njihovim posljedicama na stabilnost vladajuće većine i samu dinamiku obnove, razgovarat će Sabina Glasovac (SDP) i Damir Habijan (HDZ). Gosti TNT-a su i novinari Andrej Dimitrijević (Telegram) i Goran Penić (Jutarnji list).

Europske probleme s ovisnošću o ruskim energentima spoznali smo na najgori mogući način, nakon agresije na Ukrajinu i eksplozije cijena zbog čega su sve države morale na ovaj ili onaj način reagirati i uvesti subvencije građanima i gospodarstvu. Činimo li sada istu grešku s kineskom tehnologijom? Kupujemo jeftino i postajemo ovisni? Zanimljiv razgovor na ovu temu, ali i o pitanjima slobode religijskog izražavanja danas u svijetu i žaristima ugnjetavanja i nejednakosti, Mila Moralic vodila je za TNT s predsjednikom Komisije za vjerske slobode iz SAD-a Nuryjem Turkelom.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ovoga je tjedna komentirao situaciju u Dinamu, a za TNT ponašanje gradskih vlasti i drugih aktera u ratu za Dinamo komentira publicist Sanjin Španović.

Blagdansko blještavilo i raskošne trpeze su iza nas, njihove posljedice u vidu tanjih novčanika a širih strukova mučit će nas mjesecima. U novoj valuti plaće nam izgledaju još manje, a cijene u dućanima nažalost – veće. Kako preživjeti siječanj, i to ne bilo koji nego – eurosječanj, o tome za TNT govori Ljubica Uvodić Vranić, ugledna psihologinja.

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 sati, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!