Gost Točke na tjedan je Ivan Milatić

Vijesti 24. velj 202408:08 0 komentara
N1

Više od 15 godina trebalo je od prve najave do donošenja Zakona o osobnoj asistenciji, epohalnog iskoraka za osobe s invaliditetom - kako ga je najavio resorni ministar socijale Marin Piletić. No, iako je već prvog siječnja na snagu stupio zakon koji je trebao podići plaće asistenata, a broj osobnih asistenata uvećati sa 4 i pol tisuće na čak 14 tisuća, ništa od toga se do današnjeg dana nije dogodilo. Ministarstvo je prvo odgodilo punu primjenu zakona do kraja veljače, no par dana do isteka tog roka, na terenu nema puno pomaka.

Koliko se stvarni život razlikuje od epohalnih izbornih PR priča, za TNT govori Ivan Milatić, osoba sa 100 postotnim invaliditetom.

Je li rujan kao termin za izbore postao izgledniji od svibnja nakon mobilizacije oporbe zbog novog glavnog drzavnog odvjetnika? Kolika je realna snaga i potencijal stranaka u savezu protiv HDZ-a, a koje poteze još sprema vladajuća stranka? U TNT dvoboju gostuju Nikola Mažar (HDZ) i Mišel Jakšić (SDP).

U TNT Rješenju se nastavljamo baviti mentalnim zdravljem djece, ključnim javnozdravstvenim problemom u Hrvatskoj. O problemima i rješenjima govore psihologinje Daniela Štimac Grbić i Tanja Jurin.

Posebnu pozornost posvetit ćemo godišnjici rata u Ukrajini kao i ulozi medija u superizbornoj 2024., u kojoj novo vodstvo bira 70 država na svijetu, uključujući SAD, Rusiju, Brazil, Indiju i Europsku uniju. O tome razgovaramo s profesorom s Arizona State University Billom Silcockom te profesorom s Fakulteta političkih znanosti Tenom Perišin.

Aktualne teme analiziramo s kolegama novinarima Markom Špoljarom (Jutarnji list) i Tomislavom Klauškim (24 sata).

TNT s Milom Moralić, nedjeljom od 9 do 12, samo na N1. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!