Gradonačelnik Osijeka za N1: Požar je pod nadzorom, sad slijedi zatrpavanje

Vijesti 05. lis 202310:01 0 komentara
N1

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u Novom danu je govorio o velikom požaru koji je u srijedu buknuo u pogonu osječke tvrtke "Drava international".

Navodi da su vatrogasci nadljudskim naporima gasili požar. “Uspjeli smo ga staviti pod nadzor, vatra tinja mjestimično, a sad je prioritet smanjiti zadimljavanje tako što ćemo ići u zatrpavanje požara.”

Rekao je da je vjetar puhao južno od Osijeka pa je u tim općinama kvaliteta zraka lošija i tamo se ne ide u škole.

“Čim je požar izbio aktivirali smo sve gradske tvrtke koje su dale bagere da bi se dio palstike koji nije zahvaćen požarom izvukao van. Ti strojevi su još u dvorištu, sad slijedi zatrpavanje i vjerujem da će se s tim smanjvati dim , ali to će još trajati danima – nadam se u manjem intenzitetu nego sada”, kazao je Radić.

Dodao je da je kvaliteta zraka u Osijeku zadovoljavajuća. “Ali, preventive radi, naša preporuka je da se ljudi ne zadržavaju na otvorenom ako ne moraju.”

Osječki gradonačelnik navodi da je na inspekcijama da se utvrdi odgovornost u ovom slučaju. “Kako se to skladištilo i što se radilo, nisam tu da donosim sud, ali smatram da će inspekcije dati svoje viđenje. Ovo je katastrofa za cijelu županiju, tražit ćemo od Vlade da se proglasi ekološka katastrofa za cijelu županiju.”

Je li bilo propusta u postupanju i odlaganju plastike? “Mogu vam reći kao laik da se plastika vidjela u dvorištu vani, je li vlasnik imao za to dozvolu, niti imam alata niti mogu provjeravati tuđe privatno dvorište, za to postoje inspekcije.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!