FOTO | Vatrogasci se i dalje bore s požarom: “Dosta toga još gori”

Crna kronika 05. lis 202307:19 0 komentara
Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)

Vatrogasci su protekle noći gasili rubna područja požara balirane plastike u osječkoj tvrtki 'Drava International' i natapali vodom površine s plastikom, a dosta toga još gori, rekao je u četvrtak zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Podsjetimo, prema posljednjim informacijama Hrvatske vatrogasne zajednice (HZV), situacija na terenu je bolja.

Kako bi se izvijestili o stanju na terenu požarište će u četvrtak ujutro obići osječki gradonačelnik Ivan Radić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Veliki požar, koji je u srijedu poslije ponoći, buknuo na otvorenom deponiju plastike osječke tvrtke “Drava international” na izlazu iz Osijeka prema Brijestu lokaliziran je jučer poslijepodne i pod nadzorom je, izvijestila je ranije osječka Gradska uprava.

Davor Javorovic/PIXSELL

Veliki broj vatrogasaca na požarištu je proveo u srijedu više od 20 sati.

“Dosta toga gori još. S obzirom da imamo građevinskih strojeva danas ćemo pokušati zatrpati požarište zemljom, ako nam to temperatura ovdje dopusti. Noć je prošla mirno i sve je u redu, a vatrogasci su cijelo vrijeme gasili rubna područja”, rekao je jutros zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek Goran Ivković.

Dojava o požaru uskladištene plastike na otvorenom prostoru tvrtke “Drava international” zaprimljena je u srijedu oko 40 minuta poslije ponoći, a u gašenje se uključila profesionalna i dobrovoljna vatrogasna društva. Angažirano je gotovo 200 vatrogasaca s 82 vozila i robotom te sve žurne službe.

Davor Javorovic /Pixsell

Tijekom intervencije ozlijeđena su tri vatrogasca, od kojih jedan teže. Hitno je operiran.

Provedena su i mjerenja kakvoće zraka u Osijeku te prigradskom naselju Brijestu, a županijski i osječki gradski Stožer Civilne zaštite izvijestili su u srijedu navečer da su rezultati mjerenja kakvoće zraka pokazali da nema onečišćenja zraka.

Mjerenje je u Brijestu te na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića provela mobilna ekipa zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Uzrok požara za sada nije poznat.

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)
Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)
Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)
Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)
Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!