Gradonačelnik: Rijeku pogodilo nevrijeme epskih razmjera, vladao je kaos

Vijesti 29. ruj 202211:15 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeku je jučer pogodilo nevrijeme epskih razmjera koje ne pamte ni najstariji stanovnici. Poplavljen je centar grada, na ulicama je vladao priličan kaos, a najgore što se dogodilo je da je izgubljen jedan ljudski život, izjavio je u četvrtak riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Zahvalio je svim djelatnicima hitnih službi koji su intervenirali u mnogo slučajeva. Sad je najbitnije da se situacija normalizirala, većina šahti je vraćena u okna, promet se normalizirao, a školska nastava se odvija redovno, rekao je gradonačelnik.

vezana vijest

Najveće štete su u gradskim ustanovama u kulturi na području Art-kvarta, dodao je.

Kako su najavljene nove veće količine oborina tijekom četvrtka, pozvao je građane da ne dolaze u središte ako to nije nužno, u slučaju da se ponovi nevrijeme u takvom intenzitetu.

Uz vatrogasce noć na terenu su proveli djelatnici komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacija i drugi.

U kontaktu sam sa županom Zlatkom Komadinom, rektoricom riječkoga Sveučilišta Snježanom Prijić Samaržija i nadležnima u dežurnim službama, rekao je Filipović.

Zbrajaju se prijave o štetama, te će se naknadno znati kolika je ukupna šteta, naveo je gradonačelnik, procijenivši da vjerojatno neće trebati proglašavati elementarnu nepogodu.

Voda za piće se analizira i informacija za građane će se dati čim analiza bude gotova, najavio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!