Gradonačelnik Zoričić: Želim nove izbore za pulsko Gradsko vijeće

Vijesti 31. ožu 202214:46 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL

Nakon što je ranije raskinuo koaliciju svoje nezavisne liste sa SDP-om i Možemo!, pulski gradonačelnik Filip Zoričić u četvrtak je poručio kako želi nove izbore za Gradsko vijeće, čiju je predsjednicu Dušicu Radojčić (Možemo!) i vijećnike te političke platforme pozvao da podnesu ostavke.

Zoričić je na svom Facebook profilu naveo kako je svaki dan spreman pred građanima Pule izaći na nove izbore, označivši kao bitne one za Gradsko vijeće, a ne za gradonačelnika, o čemu treba pitati ostale političke opcije.

“Ako drugi žele izbore za Gradsko vijeće, onda može odmah, a ako to uvjetuju i izborima za gradonačelnika, vrlo rado ću prihvatiti i taj scenarij”, istaknuo je.

Upitan misli li dati ostavku i tako zatražiti potvrdu glasača te politički legitimitet gradonačelničke funkcije, Zoričić je kratko odgovorio: “Nikad se ne zna”.

Puljak dao ostavku iz uvjerenja

O tome smatra li da je splitski gradonačelnik Ivica Puljak, stavši u obranu svoga dogradonačelnika Bojan Ivoševića optuženog za prijetnje novinarku, ostavku dao iz uvjerenja ili pod dojmom anketa kalkulirajući svoj reizbor, naveo je kako je zasigurno u pitanju uvjerenje.

“Koliko ga poznajem, bilo je to iz uvjerenja. Očito vjeruje da može novim izborima dobiti podršku građana i tako potvrditi svoj način rada. Mislim da svojim načinom rada može dobiti veću potporu u Gradskom vijeću”, zaključio je.

Inače, Zoričić je prije tjedan dana raskinuo koaliciju svoje Nezavisne liste s partnerima iz Možemo! i SDP-a nakon što su se iz Možemo! usprotivili gradnji nogometnog igrališta na području Lungomara te zatražili raspisivanje referenduma o uređenju tog šetališta o kojem se raspravlja posljednjih mjeseci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!