Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo dio Dalmacije, na cestama se stvarale bujice

Vijesti 16. kol 202209:48 > 09:49 0 komentara
Dalmacija danas

Novi tjedan je počeo lokalnim nestabilnostima na jugu zemlje. Kako je bilo najavljeno, dijelove Dalmacije je jutros zahvatilo novo grmljavinsko nevrijeme, no ovoga puta je ono bilo znatno južnije nego prije nekoliko dana.

Jutros je grmljavina probudila stanovnike Visa, Korčule i Pelješca, ali i doline Neretve, javlja Dalmacija danas.

Prema podacima mreže postaja Pljusak, u Pločama je do 7 sati pala čak 41 litra kiše po kvadratnom metru, a zbog velike količine oborina u kratkom vremenu, na nekim prometnicama i šetnicama u gradu nastale su kratkotrajne bujice.

Radi se o velikim količinama oborina za kolovoz, te je tako u samo sat vremena palo više kiše nego što prosječno padne u cijelome mjesecu.

VEZANA VIJEST

Nestabilnosti će biti i na dubrovačkom području, a potom će oborine tijekom dana postupno prestati. Današnja kiša neće označiti ulazak u novo nestabilno razdoblje jer će se vremenske prilike postupno stabilizirati, a temperature zraka bit će sve toplije.

Vrhunac toplinskog vala očekuje nas u četvrtak kada će temperature u Dalmaciji rasti čak do 37 stupnjeva Celzijevih, a u Slavoniji do 40 stupnjeva. Ipak, nešto svježije vrijeme očekuje nas od petka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!