Grmoja o zapošljavanju Dorić: Na djelu je jedan energetski klijentelistički klan

Vijesti 23. ožu 202312:36 2 komentara
N1

Barbara Dorić, jedna od troje hrvatskih menadžera u Upravi Ine koje je smijenila Vlada RH nakon otkrića pljačke teške milijardu kuna, preuzima posao direktorice investicija i specijalnih projekata u Fortenova grupi. Njeno imenovanje komentirao je saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja.

O imenovanju Barbare Dorić u upravu Fortenove, rekao je da je na djelu to jedan energetski klijentelistički klan. “U potpnosti je okupirao hrvatsku energetiku, okupirao je i podredio mađarskim i ruskim interesima”, kaže Grmoja.

Podsjetio je da je Barbara Dorić bila kadar Ivana Vrdoljaka.

“Da bi onda 2020. godine imenovana u Upravu INA-e od ministra Tomislava Ćorića, zajedno s još dvoje ljudi koji su bili i prije u Upravi INA-e ili na istaknutim pozicijama u INA-i, a jedini nisu svjedočili u korist Hrvatske na arbitraži, a to su gospodin Markotić i Niko Dalić”, rekao je Grmoja i podsjetio: “Kada je izbila ova milijunaska afera, milijunska krađa, krađa epskih razmjera, nisu željeli dati ostavku i sad tu istoj Barbari Dorić se daje posao u Fortenovi, u kojoj ključnu ulogu ima Pavao Vujnovac, prvi čovjek Prvog plinarskog društva”.

Upitao je kako su hrvatske vlade, uključujući i Plenkovićevu vladu, dopustile toliki utjecaj Peve Vujnovca i PPD-a na hrvatsku energetiku i kako je moguće da preko PPD-a Ruska Federacija ima toliki utjecaj na hrvatski energetski sustav. “Svi znamo što se dogodilo s utjecajem Mađarske na hrvatski energetski sustav putem Ina-e”, podsjeća Grmoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare