Grmoja proziva DORH zbog Viber poruka: Ne vidim kako se iz ovoga mogu izvući

Vijesti 31. sij 202314:43 0 komentara
N1

Predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most) komentirajući najnoviju SMS-aferu kazao je u utorak kako očekuje od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) da pokrene postupak protiv odgovornih.

“Očekujem da DORH na temelju Viber poruka prema kojima je očito da su se namještali natječaji i trgovalo utjecajem pokrene postupak protiv odgovornih, Milića i Katičića”, izjavio je Grmoja u Saboru.

Dodao je i kako je iz poruka jasno da se ništa nije događalo bez znanja premijera Andreja Plenkovića te da se njega pitalo o svakom zaposlenju. “Onaj tko želi vidjeti njemu je sve jasno”, ustvrdio je.

Nakon afere “AP” Plenković sada ima još i aferu najbližih suradnika, Krunoslava Katičića, tajnika HDZ-a i Marka Milića, glasnogovornika Vlade te je u ogromnim je problemima , ocijenio je.

“Tu se radi o čistoj trgovini utjecajem”, smatra Grmoja i podsjeća da su za iste stvari podignute optužnice protiv bivšeg potpredsjednika vlade Borisa Miloševića, te bivših ministra Darka Horvata i Josipa Aladrovića.

“Ne znam kako se vladajuća većina iz ovoga može izvući”, rekao je i zaključio da “Plenković i njegova korumpirana klika nemaju političku budućnost”.

Grmoja je ponovio da namjerava pozvati glavnu državnu odvjetnice Zlatu Hrvoj-Šipek na Antikorupcijsko vijeće kako bi odgovarala na pitanja zastupnika o svim aferama, kao i da potpisima zastupnika namjerava pogurati na dnevni red rasprave Sabora njezino izvješće o radu za 2021.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!