Hajduković o otkriću Nacionala: Na skali bahatluka, ovo ponašanje je 11 “plenkija”

Vijesti 12. pro 202311:22 0 komentara

Tjednik Nacional objavio je da savjetnik ministra Davora Filipovića pritišće novinara da od direktora Mreže TV traži da njemu osobno isplati polovicu budžeta za oglašavanje državnih tvrtki, a koji im je on dodijelio. Te je napise, s Ninom Kljenak komentirao u N1 Studiju uživo saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković.

“Nabroji mu sve firme koje kontroliram. Znači Janaf, Fond za nuklearnu energiju, to ti je sve ispod mene. Zatim ovaj fond za okoliš, Hrvatske vode. Osim ministarstva i osim Hamaga, to sve ja kontroliram. Iz svih tih izvora ja mogu pustit”

“Ako bude korektan”

“Ako bude korektan. Da. Jedino što tražim da s nama podijeli”

Dio je to, navodi Nacional, jednog od razgovora koje su vodili Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića, i novinar Mreže TV Marin Vlahović, koji ilustrira kako osoba od povjerenja hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i od ključnog povjerenja Davora Filipovića, trguje utjecajem i za sebe pokušava iznuditi dio državnog novca.

Hajduković ističe kako se ovo sve uklapa u čitav mozaik onoga kako HDZ radi, a to je vrlo bahato i nezasitno u korupciji s javnim novcem.

“Davno sam rekao da bismo trebali uvesti novu mjernu jedinicu za bahatluk, a to je jedan plenki. Plenković je oduvijek bio vrlo bahat u svojim nastupima, a ovo ponašanje je na skali od 1 do 10 plenkija – 11”, kazao je.

Očekuje ostavku od ministra, ali istovremeno je uvjeren da se to neće dogoditi. Predviđa da će ministar vjerojatno samo izraziti zahvalnost gospodinu u pitanju, nakon čega će cijela pričazavršiti.

“Ovo je samo jedan događaj u kontinuitetu onoga što se od HDZ-a očekuje, a to je hiperprodukcija afera”, kazao je dodajući: “Imamo modus operandi u Hrvatskoj da se ministri ne osjećaju krivo za ništa. Što god se dogodi u njihovom resoru, nitko nije kriv i idemo dalje.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!