HAK i dalje otklanja posljedice hakerskog napada, ali većina usluga opet radi

Vijesti 07. lip 202314:35 0 komentara
kompjuter, laptop, haker, hakerisanje, program, internet
Shutterstock/Ilustracija

Hrvatski autoklub i danas intenzivno nastavlja raditi na otklanjanju posljedica jučerašnjeg hakerskog napada.

U odnosu na jučerašnje stanje, u funkciji mrežni portal https://revijahak.hr/ i usluge tvrtke kćeri HAK Rent-a-car, koje su svim korisnicima dostupne putem mrežnih stranica https://hak-rentacar.hr/hr/

Sve relevantne informacije u vezi hakerskog napada objavljivat ćemo do daljnjeg na našim Facebook stranicama (https://www.facebook.com/hak1987/) i na mrežnom portalu https://revijahak.hr/

Prometna prognoza za predstojeći produljeni vikend jutros je objavljena na Facebook stranici, a tijekom dana i na mrežnom portalu, javljaju iz HAK-a.

“Informacije o stanju u cestovnom prometu, kao i jučer, i danas se nastavljaju pružati javljanjima izvjestitelja Hrvatskog autokluba u Drugi program Hrvatskog radija, te od danas i na svim drugim uobičajenim partnerskim radio postajama – slanjem audio ili tekstualnih izvješća. Usto, do daljnjeg ćemo ih povremeno objavljivati i na našim Facebook stranicama i na našem mrežnom portalu https://revijahak.hr/ kako bi i tim putem bile dostupne krajnjim korisnicima.

I danas se vozački ispiti iz nastavnih predmeta Upravljanje vozilom i Pružanje prve pomoći provode prema planu, a ispiti iz nastavnog predmeta Poznavanje propisa i sigurnosnih pravila provode se gdje je to moguće, ili su odgođeni”, navode u priopćenju.

Tehnička pomoć na cesti pruža se putem poziva na broj 1987. Jučer su pružili stotinjak intervencija pomoći na cesti te su i danas i u budućem razdoblju dostupni svim vozačima i vozačicama.

“U međuvremenu intenzivno radimo na ponovnom uspostavljanju svih sadržaja i usluga koji su trenutno nedostupni korisnicima i članovima. Hrvatski autoklub jučer je podnio prijavu policiji zbog hakerskog napada te naši stručnjaci i policija provode istragu kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo. Prerano je za donošenje zaključaka o razmjerima pretrpljene štete. Reaktiviranje svih naših sustava potrajat će još neko vrijeme. Teško nam je prognozirati kada ćemo moći podijeliti više informacija, ali nastojat ćemo o svemu pravovremeno obavještavati javnost.

U međuvremenu molimo za strpljenje i zahvaljujemo na podršci i razumijevanju”, kažu iz HAK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!