HAK: U priobalju povremeno olujni udari bure

Vijesti 13. tra 202121:28
bura, nevrijeme, Pelješac, vinograd
Izvor: Grgo Jelavic / PIXSELL / ilustracija

Za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb, stara cesta kroz Gorski kotar-DC3 i Krčki most, a u priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima.

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru i Lici, uključujući dionicu DC1 Gračac-Knin (detaljan grafički prikaz cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na našoj interaktivnoj karti) – zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 20,30 sati.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni, a zbog niskih temperatura poledica.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, DC50 i DC27); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i
Paški most.

Na DC1 Udbina-Borje i autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Zbog vjetra u prekidu su: trajektna linija Prizna-Žigljen; katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Trajektna linija Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luke Zlarin i Žirje.

Katamaranska linija Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist plovi bez pristajanja u luku Zapuntel. Na više graničnih prijelaza zabilježena su čekanja u teretnom prometu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar