Skliske ceste i magla ometaju promet, HAK izdao upozorenje. Oglasio se i DHMZ

Vijesti 27. sij 202408:47 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

Pretežno sunčano, navečer na istoku prolazno naoblačenje, a lokalno može pasti slaba kiša, prognoza je za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, u istočnim krajevima povremeno i jak. Na Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, uglavnom na jugu na udare olujna.

Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 12, duž obale i na otocima od 13 do 17 Celzijevih stupnjeva.

Stanje u prometu

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i Dalmaciji, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Danas od 8 sati do sutra do 16 sati zbog radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) na mostu Sava u smjeru Lipovca vozit će se jednim trakom, uz ograničenje brzine.

Na autocesti A7 Rijeka-Rupa zbog radova zatvoreni su izlazni krakovi čvora Učka (Matulji), iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) zbog radova se u oba smjera vozi po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Usporeno se u zonama radova vozi i na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 08. veljače); te na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Zbog izvanrednog događaja, odnosno oštećenja mosta, dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 tone.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme na ponekim županijsim i loklanim cestama u Lici.

Za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC5199 u mjestu Štirovača.

HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!