HDZ odgovorio Grbinu: “Grbin je zbilja AP – Antitalent Peđa”

Vijesti 25. tra 202314:43 0 komentara
N1, Ilustracija

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u utorak kako se čini da se Uskok previše približio stanovitom AP zbog čega je ravnateljica Vanja Marušić morala otići.

“Već sam jasno rekao da je šuplja priča da Vanja Marušić odlazi s čela Uskoka zbog prometne nesreće svog vozača. Još uvijek ne znamo ni radi li se o ostavci ili razrješenju i želimo čuti stvarne razloge koji stoje za njezina odlaska”, kazao je Grbin.

“To se mora raščistiti do kraja i ovog tjedna će se u Saboru održati sjednica Odbora za pravosuđe na kojoj ćemo tražiti da se održi tematska sjednica na koju će doći i glavna državna odvjetnica i bivša ravnateljica USKOK-a kako bi odgovorile na sva otvorena pitanja”, najavio je.

Na njegovu izjavu reagirao je HDZ na službenoj stranici na Facebooku. Njemu su prišili inicijale AP.

“Grbin je zbilja AP – Antitalent Peđa. Jalov i jadan, grčevito se hvata svake nebuloze koju ujutro pročita na portalima.

Poslužimo se njegovom partijskom ‘logikom’: napadaju li SDP i Milanović neovisna pravosudna tijela zato što su se u Aferi Sortirnica previše približila Iblerovu trgu”, pitali su u statusu na Facebooku.

Bivši HDZ-ov ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ranije je za N1 rekao kako mu pisanje Nacionala nema smisla.

“Vanja Marušić je u oba mandata predložena, prvo do Dražena Jelinića, a poslije i od Zlate Hrvoj Šipek, za ravnateljicu USKOK-a. U prvom sam ja dao suglasnost na imenovanje, u drugom Ivan Malenica, tako da nema smisla da, mi, koji smo prije nekoliko mjeseci davali suglasnost da tu bude, sad je idemo smijenjivati”, kaže Bošnjaković i dodaje da je Marušić dala ostavku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!