Hoćemo li u budućnosti birati predsjednika države na drugačiji način?

Vijesti 21. stu 202220:53 3 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL/ilustracija

Gordan Akrap, sigurnosni stručnjak i vojni analitičar, u Newsnightu je komentirao posljednje istupe predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića te ministra Marija Banožića te se osvrnuo na sukob 'dva brda'.

Posljednji u nizu spornih događaja odigrao se danas kada smo imali dva ispraćaja istog kontingenta. Akrap navodi da se u ovakvim situacijama koristi riječnik neprimjeren potrebi i trenutku.

“Ako ima određenog mimoilaženja u tumačenju zakona, skupi se tim pravnika i neka se vidi kakve su procedre i po tome se postupa, a ne da se na ovakav način remeti i ugled Hrvatske u svijetu, a i utječe na sigurnosne procese unutar RH”, kazao je Akrap.

VEZANA VIJEST

Ističe i da bi u nekom trenutku možda mogli birati predsjednika RH na drugačiji način.

“Moguće je da će se u jednom trenutku skupiti velika većina u Saboru koja će tražiti ustavne promjene koje će redefinirati poziciju predsjednika RH jer ovo što se sada događa, iz ove će se situacije pokušati izvući pouke i da se predsjednik bira unutar Sabora i da ima onu dužnost kao u Njemačkoj – protkolarnu i da se sve ovlasti prenesu na Ured premijera, odnosno premijera”, objasnio je.

Govoreći o aktualnom stanju u državnom vrhu, Akrap navodi da se treba naći dogovor.

“Mora se naći dogovor jer ovako se ne može ići dalje, odnosno može, ali pitanje je s kojim posljedicama. Mislim da je vrijeme da se prvo smire izrazi koji se koriste u javnosti”, kazao je Akrap.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare