Hrebak o saslušanju Dragana Kovačevića: Kako možemo vjerovati takvom čovjeku?

Vijesti 05. lis 202214:23 1 komentar
Igor Kralj/PIXSELL

Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara, u N1 Studiju uživo osvrnuo se na prijepore oko najavljenih saslušanja na Antikorupcijskom vijeću vezano uz temu pljačke Ine, poručivši da ne očekuje da je Dragan Kovačević najveća moralna vertikala u ovom društvu.

“Malo me iznenadilo da bi na tom saslušanju glavni protagonist priče trebala biti osoba kod koje su pronađeni novci, keš u vrećama za smeće. Dok se ne dokaže, nevin je, ali ne možemo reći da bi glavna osoba koja će svjedočiti u toj proceduri vezanoj za Antikorupcijsko vijeće trebala biti osoba koja ima dokazani nesrazmjer imovine od 14 milijuna kuna”, rekao je Hrebak dodajući da bi volio da se lopta malo spusti.

VEZANA VIJEST

“Da sam oporba i stvarno želim raščistiti što se dogodilo u lni, onda bih stavio na vagu hoću li dati prednost gospodinu Grmoji da izvodi show od svega toga i da daje nama vladajućima izliku zašto nećemo to činiti, ili bih to dao matičnom nekom odboru, kojeg vodi gospodin Jakšić iz SDP-a, koji je vrlo inteligentan, osoba s kredibilitetom, a predsjednik je Odbora za pravosuđe i mogao bi o tome raspravljati”, dodao je Hrebak.

Smatra da se oporba nije na vjerodostojan način postavila prema skandaloznim stvarima koje su se dogodile u Ini.

“Ne očekujem da je Dragan Kovačević najveća moralna vertikala u ovom društvu u ovom trenutku. Kako možemo vjerovati osobi koja je pod tako teškim optužbama”, istaknuo je.

Burna jesen pred nama

Ocijenio je dobrim što je doneseni paket mjera malo smirio situaciju u društvu.

“S obzirom na sve što smo prolazili zadnjih mjeseci, poprilično miran prošli i ovaj tjedan. Mislim da je to zatišje pred buru jer mislim da će nas očekivati jako burna jesen s obzirom na sve ovo što se sprema ne samo u Hrvatskoj nego i na razini Europe. Sada možemo malo odahnuti”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare