Hrelja: Drago mi je da su napravili distinkciju između žetončić i hreljtončić

Vijesti 23. lip 202111:23 > 12:40 0 komentara
N1

Silvano Hrelja, saborski zastupnik HSU-u, priključio se u petak vladajućoj većini podržavši rebalans proračuna u Saboru. Prelazak na 'drugu' stranu komentirao je u programu N1.

Hrelja je ranije u programu N1 pozvao Plenkovića na projektnu suradnju, a premijer ga je nakon toga nazvao, rekao je. Zlatne ribice nema, nitko se nije ‘upecao’ na udicu, a profitirati bi mogli jedino umirovljenici, tvdi saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika.

VEZANE VIJESTI

Rekao je i da su razgovori s Plenkovićem bili temeljiti, premijer je prihvatio njegove težnje da se bore protiv siromaštva u RH, a obiteljske mirovine glavni su projekt ove suradnje. Obiteljske mirovine počet će se isplaćivati 1. siječnja 2023. godine. Sporazum su potpisali.

“Ovaj zakon košta oko milijardu kuna. Ne može se u ovom trenutku točno izračunati… Majčinski dodatak, zabrana ugovora, rad umirovljenika… – neki od tih projekata ne koštaju ništa. Košta dopusko i RTV pristojba. Ne košta toliko da proračun i društvo ne bi mogli podnijeti”, rekao je.

Zbog ove suradnje, Hrelju nazivaju hreljončić, hreljtončić i mega žeton, dok on pojašnjava kako mu to ne smeta i ističe da ne želi još tri godine sjediti u oporbi i ništa ne napraviti.

“Ako je po vrijednosti, onda može biti mega žeton. Drago mi je da su napravili distinkciju između žetončić i hreljtončić. Imam li ja pravo sjediti tri godine i ništa ne napraviti za svoje birače? Nisu oni glasali za mene zato što nosim zvijezdu petokraku na čeku. Ja jesam radničko dijete…”, komentirao je Silano Hrelja.

“Slušao sam Milanovićeve monologe bez realizacije”

Kaže da svoje birače nije prevario, s obzirom na to da je u Sabor ušao u koaliciji sa SDP-om: “Naša koalicija mogla je to 2015. napraviti. Milanović je rekao da ćemo napraviti sljedeći mandat, koji nikad nismo dobili.”

Zoran Milanović rekao je u intervjuu da je prelazak Hrelje Plenkoviću “posao za Uskok“.

VEZANE VIJESTI

Kazao je da se s Milanovićem puno družio i slušao njegove monologe bez realizacije. “Nije ga bilo previše briga jer je komotno imao većinu od 88 ruku. Ok?”, govori Hrelja i dodaje da ono što radi radi isključivo zbog onih koje predstavlja. Za sebe tvrdi da nema što kriti.

Kaže da se nakon ovoga više ne misli baviti politikom – dosta mu je rasipanja energije.

“Slobodan sam strijelac, to je moja odluka i želim to napraviti”, dodao je.

Istaknuo je da ništa nije moguće napraviti s obzirom na to da se dobri prijedlozi oporbe ne podržavaju. “Ne činim kostur vladajuće većine, 77. sam glas, nisam nikome uskočio na mjesto. Radi se o projektnoj suradnji”, rekao je.

Na konstataciju da je Čačić uoči izbora rekao da ide s Restart koalicijom, ali je rekao i da će, ako to ne uspije, ići u projektnu suradnju s Plenkovićem, Hrelja kaže kako nema bitne razlike između njih dvojice. “Izrazito poštujem Čačića, da nije njega bilo, HSU ne bi bila parlamentarna satranka”, dodao je.

Na pitanje kako će dalje glasati u Saboru, odgovara da ima diskrecijsko pravo na svjetonazorska pitanja i kako očekuje da će se poštivati njegova volja. “Ovo što radim radim za dobrobit umirovljenika. Ne za sve jer je to nemoguće – ne možete svima dići mirovinu 1000 kuna. Govorim o onima koji tonu u siromaštvo. Ovo se zasniva na pravičnosti i uzajamnosti mirovinskoj sustava”, pojasnio je Silvano Hrelja u programu N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!