Hoće li se Hrelja nakon izbacivanja iz HSU-a učlaniti u neku drugu stranku?

Vijesti 22. velj 202310:34 0 komentara
N1

Predsjedništvo HSU-a isključilo je u ponedjeljak Silvana Hrelju iz stranke zbog "političke higijene", odnosno sudjelovanja na skupu koalicije stranaka Umirovljenici zajedno. Danas se o svemu u Saboru oglasio i sam Hrelja.

“Nemam što baš puno komentirati. Ja niti se imam što braniti niti ću ikoga napadati, to je stvar stranke da odluči. Ja sam čiste savjesti informirao umirovljeničke udruge i druge stranke o tome što radim u Saboru, koji su zadaci i rješenja u tijeku, koji su mi budući planovi i ne smatram to nikakvim grijehom jer ionako sam cijeli život radio za sve umirovljenike, a ne za umirovljenike članove stranke”, rekao je Hrelja.

“To je malo šira slika, a to što se nekome ne sviđa što sam se ja pojavio u nekom drugom formatu, s nekom drugom ekipom, bez ikakvih primisli da bih nekoga podržavao ili razmišljao o nastavku političkog djelovanja jer ja sam svoje rekao, to je njihova stvar, a njihova je stvar da vuku poteze u korist vlastite štete jer od danas praktički nisu parlamentarna stranka. Ja se ne bih kačio ni odredbe statuta ni ispravnosti donošenja odluke, o svemu se može dati upitnik, ali nemam ni volje ni želje time se baviti. Ako si negdje nepoželjan, ako drugi ljudi misle da mogu bolje, kvalitetnije, a zagovaraju otprilike iste stvari, suradnju s Vladom Republike Hrvatske, onda se nema tu što ni dodati ni oduzeti”, rekao je Hrelja.

U Saboru će, kaže, djelovati kao i dosad – “kao zastupnik svih umirovljenika”. “To je moja uža specijalnost. Bit ću nezavisni zastupnik u dosadašnjem Klubu, jer Klub je HNS-a, HSU-a i nezavisnih, bit će samo nezavisnih i gotova priča, riješeno”, rekao je Hrelja.

Upitan misli li ulaziti u neku političku stranku, Hrelja je rekao: “Nemam namjeru. Meni je politike dosta.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!