Hrvatska dobiva još jednu stranku. Evo tko će joj biti na čelu

Vijesti 16. ožu 202320:13 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Sreću na parlamentarnim izborima iskušat će i potpuno nova politička stranka. Na čelu će joj biti aktualni šibensko-kninski župan Marko Jelić.

“Trebate okvir u kojem ćete djelovati. Ako nemate stranku, ne možete u svim izbornim jedinicima izaći pod istim brojem. A s obzirom da je interes nakon zadnjeg medijskog obraćanja kojeg smo imali, velikog broja nezavisnih, ali i onih koji su u političkim strankama, a nezadovoljni su smjerom u kojem država ide, shvatili smo da moramo ići u tom smjeru”, objasnio je Marko Jelić u Dnevniku Nove TV zašto je odlučio osnovati novu stranku.

Većinom se radi o nezavisnim načelnicima i gradonačelnicima. Među imenima je i Filip Zoričić iz Pule, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, a intenzivno se razgovara i sa Damirom Vanđelićem.

“Imamo o čemu razgovarati. Puno smo toga dosada na nekin način definirali da su nam zajednički interesi i da imamo o čemu razgovarati., a Hrvatska bi s druge strane mogla imati korist od toga”, kazao je.

Kaže da, suprotno uvriježenom mišljenju, nije lako pobijediti HDZ ni na lokalnoj razni.

“U načelu se radi o tome da trebate pokušati, da trebate jasno artikulirati što želite, svoja viđenja. I imati prave ljude”, pojasnio je.

Kaže da bi koalirao sa svima koji su razumni i nemaju breme nepoštenja i političke nekorektnosti.

“A s druge strane, ultralijevo ili ultradesno ili oni koji isključuju sve druge, jednostavno nisu opcija zato što sami sebe ne svrstavaju u opciju koja omogućuje razgovor”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!