HSU: Ostajemo lojalni HDZ-u do kraja!

Vijesti 23. tra 202412:27 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći. Među prvima jutros su listu predali HDZ-ovi koalicijski partneri iz HSU, koji na europske izbore izlaze samostalno.

“Ovo je prvi put da HSU samostalno izlazi na ovakve izbore. S obzirom da stanovništvo Europske unije stari i da je demografija veliki problem, HSU je na svojoj listi ponudila ljude s iskustvom, koji su svojim radom pokazali da umiju i znaju, da će se znati boriti za umirovljenike i razumiju probleme umirovljenika”, kazao je šef HSU-a Veselko Gabričević.

Najavio je da će se, budu li izabrani, kandidati HSU-a izmjenjivati u Europskom parlamentu, a jednu trećinu primanja odvajat će u zajednički fond iz kojeg će pomagati onima koji su najsiromašniji, piše tportal.

Gabričević nije mogao izbjeći pitanja vezana uz pregovore o sastavljanju nove većine i Vlade. Upitan da li su spremni sudjelovati u vladi u kojoj bi bio i Domovinski pokret, Gabričević je rekao: “HSU je donio odluku da ide u koaliciju s HDZ-om na parlamentarne izbore, ja svoje mišljenje nikada ne mijenjam niti odustajem od onoga što sam jednom dogovorio. Lojalni do kraja HDZ-u”.

Upitan kako gledaju na koaliciju s DP-om i da li im je ta stranka programski i svjetonazorski bliska, Gabričević je kazao da su članovi Domovinskog pokreta uglavnom bivši članovi HDZ-a. ‘Ne tako davno baštinili su isti program i iste ciljeve, vjerujem da će se brzo naći zajedničko mišljenje i da će ta koalicija uspješno djelovati’, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare