Imovinska kartica novog ministra: Evo što sve posjeduje

Vijesti 13. stu 202316:15 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon što je Mario Banožić u subotu razriješen dužnosti zbog sudjelovanja u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, novi ministar i potpredsjednik Vlade bit će Ivan Anušić, objavio je na konferenciji za medije predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković predložio je danas za novog ministra obrane Ivana Anušića, trenutno župana Osječko-baranjske županije. Prema imovinskoj kartici Anušić kao župan prima plaću 3397 eura bruto što iznosi 2651 euro neto te ne postoje nikakvi dodatni prihodi, piše Večernji.hr.

Navodi se i kredit u OTP Banci dignut 2015. godine u iznosu od gotovo 40 000 eura koji je podignula njegova supruga. Kredit je dignut na 15 godina s mjesečnom ratom od 331,81 eura.

Supruga je i vlasnica nekretnina upisanih u imovinsku karticu. Kuća u Antunovcu velika je 292 četvorna metra a kupljena je kreditom. U kartici su i oranice, livade i vinograd u kojima je supruga u suvlasništvu s trećim osobama.

Anušić je u karticu prijavio i BMW iz 1987. godine koji je, prema kartici, vrijedan gotovo 16 000 eura.

Kako 24 sata piše, Anušić u Antunovcu živi u novoj katnici s bazenom, a nedavno su pisali kako je prijavljen na kućnoj adresi svoje majke tri kuće dalje u istom mjestu te da se godinama nije prijavio na ispravnu adresu prebivališta. Za to je propisana kazna od 60 do 660 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!