Incident u Zagorju: Djelatnice CZSS-a bile na terenu, nisu ih pustili u kuću

Vijesti 14. ruj 202120:112 komentara
Izvor: Marin Tironi/PIXSELL, Ilustracija

U osnovnoj školi u Krapinskim toplicama 14-godišnji učenik ni u utorak nije pohađao nastavu jer roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama.

Policija je roditelje prekršajno prijavila, a za Dnevnik Nove TV situaciju je komentirala Tanja Cujzek, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok.

Prosvjed pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama nastavio se i u utorak. Roditelji su zaradili prekršajnu prijavu, a župan Željko Kolar apelirao je da se dramu privede kraju.

VEZANE VIJESTI

Situaciju je komentirala ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok Tanja Cujzek otkrivši da su Centar o slučaju obavijestila škola i policija.

”Danas su stručne radnice Centra izvršile terenske izvide u kućanstvu, ali razgovor s roditeljima nisu mogle obaviti. Roditelji nisu bili kod kuće, pa su ih djelatnice telefonski kontaktirale. Roditelji su se vratili do kuće u pratnji više nepoznatih osoba i nisu dopustili djelatnicama ulazak u kućanstvo i da obave razgovor samo s roditeljima”, otkrila je i dodala da su dobili pismeni poziv da dođu u Centar na razgovor.

”Nadam se da će roditelji razmisliti o svemu i u interesu svog djeteta doći na razgovor”, dodaje Cujzek.

Napomenula je da je nesuradnja s centrom za socijalnu skrb kazneno djelo.

”Rješenje će se naći. Čim se prikupe svi podaci Centar odlučuje o sankcijama. Lepeza obiteljsko-pravnih sankcija je vrlo široka. Njih ne možemo izricati paušalno, već doista moramo utvrditi sve okolnosti koje jesu na strani obitelji i djeteta kako bi mjera bila primjerena situaciji”, rekla je i otkrila kakve sve mjere postoje.

”Imamo mjere upozorenja u sklopu kojih roditelji mogu biti upućeni na određeni savjetodavni rad i roditeljske kompetencije i imamo nešto strože mjere stručne pomoći roditeljima, intenzivne stručne pomoći i nadzora te mjeru žurnog izdvajanja djeteta”, kaže.

Uputila je i poruku roditeljima čija djeca u školu dolaze pod pratnjom policije. ”Apsolutno Centar smatra da su narušena i prava druge djece na mirno i redovno školovanje i razumijemo zabrinutost njihovih roditelja. Pozivamo njihove roditelje da nam se obraze ako imaju probleme”, poručila je ravnateljica zabočkog Centra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar