Ivica Relković upozorava na prometne probleme u Zagrebu

Vijesti 12. tra 202115:31 0 komentara
N1

Kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Ivica Relković u ponedjeljak je upozorio na prometne probleme u Zagrebu i ponudio prijedloge svojih rješenja, a jedno od hitnih je uspostava trase zapadno od Savske ceste, od Jadranskog mosta do Cibonine dvorane.

Relković je na konferenciji za novinare u blizini križanja Savske ceste i Zagrebačke avenije, na lokaciji koja se u planovima zove “produžena Šarengradska”, rekao kako je riječ o “prometnom zločinu starom 40 godina, izdaji najprometnijeg zagrebačkog mosta – Jadranskog mosta”.

Taj je most napravljen prije 40 godina s namjerom da u centar grada dovede najviše prometa upravo preko te trase, što znači da Savska ulica s tramvajskim prometom nije zamišljena kao glavna ulica prihvata Jadranskog mosta, upozorio je.

“Kada se dolazi s mosta čeka vas samo jedna traka za promet prema centru, a razlog je to što zbog 50 metara šikare i dva-tri parkinga netko nije provukao cestu koju je trebao”, ustvrdio je Relković.

Oni koji su danas odgovorni za promet u Zagrebu trebali bi od novog gradonačelnika dobiti otkaze jer ovako nešto može se samo zvati samo potpunom nebrigom za Zagreb, poručio je.

Ističe kako ta lokacija nije jedina tako problematična, pa je na svoj blog stavio niz primjera nedovršenih trasa, koje je nazvao “ulica u nigdje”.

Žao mu je što se kandidati za gradonačelnika ne bave programom koji se zaista tiče grada jer su stadion, dječji vrtići i bazeni samo dopuna na prometne trase.

Također je upozorio da u Zagrebu nakon potresa ne samo da nije obnovljena ni jedna zgrada, već nije niti utvrđen smjer kojim će ići obnova.

Obnova treba biti blokovska, uz jasan plan pristanka sustanara jer onaj tko kaže da ne želi vlasnički sudjelovati ugrožava nečiji život, kaže Relković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!