Iz prodaje se povlače dva dodatka prehrani

Vijesti 04. stu 202216:18 0 komentara
Igor Ovsyannykov/Pixabay/Ilustracija

Državni inspektorat Republike Hrvatske izvijestio je da se povlače dodatni proizvodi Lectranal, a riječ je o svim serijama s valjanim rokom Lectranal kaps a 60 kom, Lectranal acute kaps a 30 kom, Lectranal acute a 20 kaps, priopćila je u petak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Proizvođač Milsing d.o.o. iz Velike Gorice odlučio je povući sve serije spomenutih proizvoda s valjanim rokom koje nisu obuhvaćene prijašnjim povlačenjem kako bi se osigurala maksimalna sigurnost, dodaje se u priopćenju

Proizvodi koji su bili obuhvaćeni prijašnjim povlačenjem zbog utvrđenog mikotoksina – okratoksina A u sirovini korištenoj u njihovoj proizvodnji nisu u skladu s europskom uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani te utvrđivanju postupaka u području sigurnosti hrane.

Opozivaju se i Epimen Plus kapsule 2 X 450 mg, najbolje upotrijebiti do 15.ožujka 2027., zbog utvrđene nedozvoljene prisutnosti farmakološki aktivnih supstanci, sildenafil i tadalafil, izvijestio je u petak Državni inspektorat. Kapsule lot broja L15032027 proizvodi zagrebačka tvrtka UBOR d.o.o., a ekskluzivni distributer je Epimen d.o.o. iz Zagreba.

Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o tvarima koje se mogu dodavati hrani i koristiti u proizvodnji hrane te tvarima čije je korištenje u hrani zabranjeno ili ograničeno.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s gore navedenim podacima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!