Iz Ureda predsjednika napali Banožića: Zbog njegovog nerada i neodgovornosti…

Vijesti 27. lis 202216:44 4 komentara
N1, Ilustracija

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića stiglo je priopćenje vezano uz dodjelu činova kadetima. Kako pišu, svečanost je trebala biti održana danas, ali je ministar obrane Mario Banožić prekasno uputio prijedlog za dodjelu činova Milanoviću na potpis.

Priopćenje Ureda predsjednika koje potpisuje glasnogovornik Nikola Jelić prenosimo u cijelosti:

VEZANE VIJESTI

“Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” danas, u četvrtak 27. listopada, trebala je biti održana svečanost dodjele činova poručnika/poručnice za kadete 15. i 16. naraštaja Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje Kadetske bojne “Predrag Matanović”.

Zbog nerada i neodgovornosti ministra obrane Marija Banožića za danas predviđena svečanost dodjele činova je otkazana. Glavni stožer OSRH morao je jučer, u srijedu 26. listopada, otkazati dodjelu činova budući da je ministar obrane Mario Banožić, bez objašnjenja i bez razloga, čekao čak 15 dana da prijedlog za dodjelu činova uputi Predsjedniku Republike na potpis.

Hrvatsko vojno učilište uputilo je ministru obrane prijedlog za dodjelu časničkih činova još 11. listopada, a ministar obrane je tek jučer popodne, u srijedu 26. listopada, taj prijedlog poslao Predsjedniku Republike na potpis. Predsjednik Republike potpisao je prijedlog za dodjelu činova odmah jutros – dakle, u roku kraćem od 24 sata od trenutka kada je prijedlog stigao u Ured Predsjednika – te je o tome odmah obaviješten i Glavni stožer OSRH.

Zašto je ministru obrane Mariju Banožiću trebalo 15 dana da potpiše prijedlog za dodjelu činova morat će on sam objasniti, pogotovo što mu to nije prvi put, ali takav ministrov nerad i bezobrazluk samo potvrđuje iznova kako nije dostojan obnašati dužnost ministra obrane jer šteti OSRH. Ministar Banožić ima vremena za svog stranačkog prijatelja, kojega je na nezakonit način ugurao u Ratnu školu, ali nema vremena za brigu o časnim i vrijednim pripadnicima OSRH koji su samo svojim znanjem, zalaganjem i trudom stekli činove. Ministar obrane je i u ovom slučaju omalovažio i uvrijedio pripadnike OSRH, ali i njihove obitelji koje su bile pozvane na svečanost dodjele činova.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare