Iz zagrebačke Hitne upozoravaju: Ove četiri skupine ljudi ne bi trebale čistiti snijeg!

Vijesti 19. sij 202414:26 1 komentar
Igor Soban/PIXSELL

Zagreb je, kao i mnoge druge dijelove Hrvatske, u petak pogodila najvljena promjena vremena pa se tako i glavni grad našao pod snježnim pokrivače, što je rezultiralo povećanim brojem intervencija hitne medicinske pomoći. O tome je s našom Lucijom Ptičar razgovarao Darko Sinjeri iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu.

“Od jutra smo imali dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, više ozljeda, ukupno desetak ozljeda bilo je posljedica padova na klizavoj površini, a najviše su to bile ozljede nogu”, naveo je on.

Dodaje da je najavljen dodatni pad temperature pa se tako očekuje i poledica, a samim tim i više ozljeda. “Apeliramo posebno na starije sugrađane da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća.”

Pozvao je na solidarnost kada je u pitanju čišćenje snijega, navodeći da je ovaj snijeg težak i stoga je to zahtjevan fizički posao.

“Kronični i plućni bolesnici, hipertoničari, oni sa srčanim problemima se ne bi trebali izlagati takvom fizičkom naporu jer to može pogoršati njihovo stanje”, poručio je.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare