Jadranska obala sve popularnija: Evo kako stranci pišu o turizmu u Hrvatskoj

Vijesti 06. srp 202306:34 1 komentar
Srecko Niketic/PIXSELL/ilustracuha

Novi podaci pokazuju da diljem Europe odsjedanje preko Airbnb-a postaje sve popularnije jer mnoge destinacije žele postati "cjelogodišnje". Boravci preko Airbnb-a u porastu su diljem ruralne Europe, pokazuju novi podaci o turističkom smještaju.

Za mnoge turiste pretraživanje platformi kao što su Booking.com, TripAdvisor i Airbnb ključni je drugi korak nakon odluke o odredištu, piše Euronews.

Podaci Eurostata pokazuju da “platformski turizam” širi na kontinentu. Jadranska obala u Hrvatskoj pokazala se najpopularnom, s nevjerojatnih 27 milijuna gostiju koji su boravili u kućama za odmor, privatnim apartmanima i sobama u 2022. godini.

Kako piše Euronews, najpopularniji gradovi na jadranskoj obali bili su Split, Dubrovnik i Pula. Dubrovnik je u jednom nedavnom istraživanju rangiran kao grad s najviše turista u Europi.

Hrvatska želi produljiti sezonu i povećati održivost jer povećanje broja gostiju u špici sezone nije izvedivo, naveo je glasnogovornik HTZ-a za Euronews.

Postoje znakovi da zemlja ide u dobrom smjeru. Zračne tvrtke počele su nuditi letove ranije tijekom godine i nuditi letove na dulji period, najčešće od travnja do listopada. Konkretno, glavni grad Zagreb postaje sve popularnije mjesto izvan sezone.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare