Jelić o Pelješkom mostu: Osjećam ponos i divljenje prema tom poduhvatu

Vijesti 28. srp 202111:56 > 15:36 0 komentara
N1

Šibensko-kninski župan Marko Jelić bio je gost N1 Studija uživo. Govorio je o spajanju posljednje konstrukcije Pelješkog mosta, njegovu značenju i proslavi Oluje u Kninu.

Govoreći o Pelješkom mostu rekao je da je to nešto što konačno povezuje čitavo kopno Republike Hrvatske te da je to priča očekivana desetljećima.

“Moram reći da je važno čija je ideja bila, ali sad u ovoj konačnoj situaciji me baš puno i ne zanima. Što se tiče pozivanja predsjednika Republike, ja osobno da sam ja to radio – ja bih ga pozvao. Ono što je ključno, bitna je stvar da imamo most koji nas napokon povezuje”, objašnjava Jelić.

Kaže da su sve vlade napravile puno da bi se most mogao izgraditi.

“Sama ga Republika Hrvatska ne bi tek tako mogla isfinancirati. Normalno je da je premijer tamo, za mene bi bilo normalno da su i predsjednik Republike i predsjednik Sabora tamo”, ističe.

Smatra da je most bio itekako potreban.

“Ja uistinu osjećam ponos i divljenje tom građevinskom poduhvatu. Drago mi je da je to izgrađeno s kineskim partnerima. Taj most će biti napravljen zbilja vrhunski, jer se i oni pokušavaju dokazati svima u Europskoj uniji da su ozbiljni. Mi kako Hrvatska smo prvi dozvolili Kini da uđe na europsko tržište. Mislim da će biti jedan vrlo vrlo dobar most koji će služiti svima nama”, kazao je.

Jelić je rekao da se oko proslave Oluje čuo s trenutnim gradonačelnikom Knina Čačićem koji mu je rekao da sve protječe dobro.

Pojasnio je da je odluka o tome da središnja proslava ne bude na središnjem trgu već na stadionu Dinara napravljena je s ciljem da što više ljudi može nazočiti proslavi zbog epidemioloških mjera.

“Državni vrh neće biti ni na vrhu kninske tvrđave, zbog pandemije će biti samo oni koji će dizati barjak”, rekao je Jelić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!