Jesu li građani Zagreba žrtve prepucavanja Ministarstva i Fonda za obnovu?

Vijesti 24. srp 202121:18 1 komentar
Ilustracija: N1

Gotovo godinu i pol dana Ruža Budek može samo gledati svoju urušenu kuću iz kontejnera.

“Ništa se nije promijenilo, ništa, kak’ je bilo tak’ je, samo kaj nam vi novinari dođete i pitate nas i to je sve, nitko ništa ne poduzima, ništa se ne radi”, požalila se Ruža Budek iz Markuševca.

Na nerad upozorila Škare Ožbolt

Na nerad je danas odlučila upozoriti i bivša kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt. Nije štedjela ni grad ni gradonačelnika ni resorno Ministarstvo ni Fond za obnovu:

VEZANE VIJESTI

“Zašto nema natječaja za izvođače radova? Zato što nije donesen drugi program mjera za izvođače radove, članak tri zakona o obnovi nije se ispoštovao, a tko donosi program mjera? Ministarstvo, a prihvaća Vlada.”

Program mjera trebao bi definirati kako provoditi javne natječaje za obnovu. Ali ne treba se Škare Ožbolt brinuti jer iz Ministarstva graditeljstva nijedno rješenje za obnovu nije ni stiglo. Pa tako ni sinu Ruže Budek koji je s obitelji živio s njom u kući.

“On je predal da bi rušenje i gradnja da bi se zgradilo, a i tak su mu odgovorili da do 27. čeka, ako bude šta došlo, ako ne bude da dođe pitati, i tu susjedi veliju da kad ideju tamo pitati jel buju sta radili samo vele da oni ništa o tome ne znaju”, rekla je gospođa Budak.

Škare Ožbolt nedonošenje programa mjera vidi kao veliki propust: “Tko će raditi obnovu ako nema javnih natječaja, te javne natječaje raspisuje fond?”

Iz Ministarstva graditeljstva demantiraju Fond za obnovu

Iz Fonda kažu da ne mogu provoditi natječaje dok se program mjera ne donese. Iz Ministarstva graditeljstva to demantiraju.

VEZANA VIJEST

“Kako ne bi došlo do zastoja u pripremi za obnovu Ministarstvo je izdalo uputu kako provoditi javnu nabavu dok se ne donese Program mjera”, priopćili su iz Ministarstva za N1.

I dok institucije igraju ping-pong, Ruži je iz dana u dan sve gore. Kaže da se “ne osjeća nikako”.

“Samo bi htjela da mogu zemlju skopati i svome suprugu nutra zametati i ništa drugo, to mi je sve.”

S današnjim danom, za područje Zagreba izdana su ukupno tri rješenja o uklanjanju, a još 18 odluka iz Ministarstva čeka provedbu u Fondu. Rješenja o obnovi nema niti jednog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare