Kako će biti organiziran doček Nove godine u hrvatskim gradovima?

Vijesti 29. pro 202122:47
vatromet dubrovnik
Grgo Jelavic/PIXSELL/ilustracija

Pred nama je najluđa noć u godini - noćna mora za epidemiologe. S izuzetkom Sinja - svaki grad u Hrvatskoj izabrao je model dočeka, koji uključuje obvezno poštovanje svih mjera.

RIJEKA

Riječani su planirani koncert na Korzu otkazali u posljednji čas. Slavit će na 4 manje lokacije.

“Osim što je propisano da svi nazočni moraju imati covid-potvrde što smo i očekivali, za svakog gledatelja moramo imati prostor od 4 kvadratna mjesta”, naglašava Doris Šajn, pomoćnica pročelnika Ureda grada Rijeke.

ŠIBENIK

Šibenik će imati zabavu. Odlučili su koronavirusu u inat – zamijeniti dan za noć.

“To je već standardno, u podne imati grupu Dišpet, lokalni šibenski bend kao neko zagrijavanje. Umjesto nekog klasičnog dočeka, tu u parku smo dočeku organizirali u 12:00 sati TBF”, rekao je za HRT Zoran Erak, koordinator Adventure Šibenik.

OSIJEK, ZAGREB, ZADAR, DUBROVNIK

Osijek, Zagreb, Zadar i Dubrovnik ludu noć slave na trgovima, uz covid-potvrde i ograđene prostore. Slažu se zadnji detalji.

“Dio Straduna odnosno ispred Sv.Vlaha ćemo ograditi i tražiti covid potvrde, a ostali se mogu slobodno kretati”, naglasio je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

“Bit će veselo u Osijeku, tradicionalno na ovom Trgu Ante Starčevića. Prostor će biti ograđen sa svih strana i redari će provjeravati potvrde”, naglašava Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

“Sigurnost građana i ograđivanje Trga komplikacija je. Razgovaramo s policijom, epidemiolozima i dalje se bruse detalji”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

“Ujutro ćemo imati jedan fini jazz koncert, Black Coffe će nastupiti. Lagano će zagrijati Zadrane da se stvori jedna ugodna atmosfera uoči samog dočeka, a uvečer imamo A – STRANU”, rekao je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadra.

PULA

Pula skromno i oprezno dočekuje Novu, a splitska Riva ove godine bit će bez tradicionalnog odbrojavanja tisuća građana.

VARAŽDIN

Uz valcer i šampanjac točno u ponoć u Novo ljeto ulaze Varaždinci.

“Varaždin je mjesto gdje će najluđa noć opet biti dočekana u skladu s epidemiološkim okvirima i covid potvrdama”, govori Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.