Kalinić: Od Banožićevih bisera je ostalo samo još da kaže da je Zemlja ravna

Vijesti 13. ožu 202223:12 4 komentara
N1

Pavle Kalinić, bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama, komentirao je pad letjelice u Zagrebu.

Danas je ministar Banožić rekao da su pronađeni fragmenti aviobombe.

VEZANA VIJEST

“Evidentno je da se on u to ne razumije. Od njegovih bisera je preostalo samo još da kaže da je Zemlja ravna ploča. To je nažalost njegov intelektualni domet. Radi se o doktoru znanosti pa bi trebalo provjeriti gdje je taj lik doktorirao.

Vi možete pronaći fragmente, međutim ti fragmenti eksplozije postoje zbog toga da se kodovi unište, bez obzira radi li se o zrakoplovu ili besposadnoj letjelici”, kazao je Kalinić za RTL.

Ako su kodovi uništeni u eksploziji, postoji li mogućnost da se iz crne kutije ne izvuku nikakvi podaci?

“Crna kutija je nešto drugo. Imate ovo da ne možete pratiti kodove jer imate posebne kodove putem komunikacije da neprijatelj, kada recimo pada na teritorij, ne može doći do tih tragova jer ovdje da je bila ozbiljna bomba onda bi ona ostavila puno veći krater”, poručio je.

Crna kutija

Može li crna kutija otkriti odakle je letjelica došla?

“To se sigurno može detektirati zato što je to sovjetski model, a recimo ovi zrakoplovi koji su bili u Hrvatskoj, MiG-ovi 21, to je također sovjetska tehnologija tako da će se to sigurno moći saznati, osim ako netko pametan to u međuvremenu nije razbio zato što je možda zvijezda bila na tome.

Mi smo ovdje nažalost pokazali, ne samo mi nego i Europa i NATO, koliki je NATO bez SAD-a tigar od papira jer je nešto takvo moglo proletjeti i kroz Rumunjsku i Mađarsku i pasti u Hrvatsku, a da nitko to ne detektira.

Najbolji je onaj komentar, koji sam dobio preko WhatsAppa – pratili ste ga na gitari. Sramotno je i to pokazuje na što liči naša protuzračna obrana. Ona praktički ne postoji. Takva nam je nažalost i mornarica i zrakoplovstvo”, zaključio je Kalinić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare