Kandidat za splitskog župana: Što manje HDZ-a i Keruma u prostornom planiranju

Vijesti 09. tra 202121:14
ante pranić
Izvor: Milan Sabic/PIXSELL

Kandidat koalicije ZA za župan splitsko-dalmatinskog Ante Pranić u petak je najavio da će, bude li izabran, pokrenuti izmjene Prostornog plana te je poručio kako "što manje HDZ-a i Keruma u prostornom planiranju" znači i manje pogodovanja interesnim grupacijama.

“Obećavam da ću prvog radnog dana protokolirati nove izmjene županijskog Prostornog plana koji će se bitno razlikovati od ovih idejnih oblika kakve imamo sad predložene od vladajuće većine koju čine HDZ i Hrvatska  građanska stranka (HGS) Željka  Keruma”, rekao je Ante Pranić na konferenciji za novinare u Splitu.

Poručio je kako “što manje HDZ-a i Keruma u prostornom planiranju” znači i manje pogodovanje određenim interesnim grupacijama i manje trgovine.

Kritizirao je i sadašnju vlast u Splitsko-dalmatinskoj županiji jer u proteklom četverogodišnjem mandatu nije donijela novi Prostorni plan koji je iznimno važan jer Županija ima ovlasti upravljati lukama i morskim pojasom. Očito se, kaže, pogoduje jer pogodovanje se može napraviti.

“Nedonošenje i neusvajanje novog Prostornog plana jedna je vrsta pogodovanja  određenom nekretninskom lobiju koji nastoji devastirati zadnje  zelen javne površine,” smatra Pranić.

Koaliciju ZA čine Nezavisna list mladih, stranka Pametno za Split i Dalmaciju i HSLS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar