Objavljena sva imena: Ovo su kandidati za novog šefa DORH-a

Vijesti 05. sij 202409:03 3 komentara
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL/N1

Državno odvjetničko vijeće (DOV) u petak je objavilo imena kandidata koji se natječu za poziciju novog glavnog državnog odvjetnika. Aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, kako je i najavila, nije među kandidatima.

Kako je objavljeno u petak, četvero kandidata prijavilo se na natječaj za čelnu osobu DORH-a, a to su odvjetnik Mladen Dragičević, zamjenik županijskog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner, trenutni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić i sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić.

Državnoodvjetničko vijeće će na 25. sjednici zakazanoj za 9. siječnja 2024., utvrditi pravodobnost i potpunost prijava.

Pravodobne i potpune prijave kandidata koji ispunjavaju opće i posebne uvjete za imenovanje za Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Državnoodvjetničko vijeće će dostaviti Vladi Republike Hrvatske (članak 25. stavak 3. Zakona o državnom odvjetništvu, Narodne novine broj: 67/18, 21/22), objavio je DOV.

Odvjetnik Anto Nobilo u četvrtak je za N1 kazao da vjeruje da je Turudić već sve dogovorio i da će on zamijeniti Hrvoj Šipek.

“Turudić je sudac viosokog kaznenog suda i on ne bi svoju aplikaciju na taj natječaj poslao, a da nije dobio neki mig i da se nije dogovorio s nekim, da ga vladajući podrže. Bez toga se on ne bi ni javio na taj natječaj”, rekao je Nobilo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare