Udruga pacijenata: Ne možemo prihvatiti objašnjenja o Matijanićevoj smrti

Vijesti 25. kol 202213:59 1 komentar
N1

Nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva oko smrti novinara Vladimira Matijanića prema kojemu je za smrt kriv covid, a većih propusta od strane liječnika i medicinskog osoblja nije bilo, komentirala je Jasna Karačić, iz Udruge za promicanje prava pacijenata.

Povjerenstvo je svoju odluku objašnjavalo dva sata. Nitko nije kriv, a svi liječnici s jučerašnje pressice rekli su da je Matijanić trebao biti hospitaliziran. Smatraju da je Matijanić sam trebao doći jer je imao uputnicu za hitnu.

VEZANE VIJESTI

“U slučaju Matijanić najviše me ljuti zašto se nisu ispitale sve mogućnosti, što se moglo drugačije, jer sad vidimo objašnjenja i kaže se da je sve bilo po pravilima struke. Mi to ne možemo prihvatiti, jer uvijek iz svake smrti koja se dogodi na ovakav način treba nešto naučiti i treba utvrditi sve činjenice, što se moglo drugačije i što se u budućnosti može drugačije”, rekla je Karačić.

“Ovo, nažalost, nije prvi slučaj niti će biti zadnji, ako napokon ne počnemo raditi onako kako treba, analizirati situaciju i izvući sve ono najbolje što možemo iz nje da se to ne bi događalo”, dodala je.

“Zašto ijedna smrt na kraju mora biti uzaludna? Zašto konačno ne počnemo misliti što možemo promijeniti, a ne se praviti da se uvijek sve radi savršeno, a daleko, daleko smo od toga?”, upitala je Karačić.

Kako je izgledalo jučerašnje izlaganje povjerenstva pogledajte u prilogu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare