Kaufland od srijede snižava cijene: Evo popisa proizvoda koji će pojeftiniti

Vijesti 21. velj 202214:33 > 15:183 komentara
Kaufland/promo

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska najavio je da će od srijede, 23. veljače, sniziti cijene namirnica u svojim trgovinama ususret najavljenog sniženja poreza na dodanu vrijednost (PDV) na određene prehrambene proizvode.

Vlada je, naime, u srijedu najavila smanjenje PDV-a s 13 na 5 posto na svježe meso i ribu, jaja, voće i povrće, jestiva ulja i masti te dječju hranu, te s 25 na 5 posto na maslac i margarin i s 25 na 13 posto na higijenske uloške i tampone, što će u primjeni biti od 1. travnja.

“Uvijek želimo kupcima ponuditi najbolje proizvode po najboljim cijenama, a u ovim izazovnim vremenima želimo im dati još više. Zato smo odlučili sniziti naše maloprodajne cijene i prije uvođenja nove stope PDV-a, i to ne samo za stopu PDV-a, nego smo sve cijene dodatno odlučili zaokružiti na niži iznos”, izjavio je član Uprave za nabavu Daniel Šturm.

Iz Kauflanda navode kako će primjerice cijena K-Purland svježeg pileta od cca 1,6 kg umjesto prethodnih 19,99 kuna iznositi samo 18,49 kuna, a cijena Zvijezda suncokretovog ulja od 1 litre pasti s 15,99 na 14,79 kuna.

Niže cijene najavili i Konzum i Lidl

I trgovački lanci Konzum i Lidl Hrvatska krajem prošlog tjedna također su najavili sniženje cijena, u skladu s odlukom Vlade o smanjenju PDV-a s 1. travnja.

VEZANA VIJEST

Tako su iz Konzuma izvijestili da će od ponedjeljka 21. veljače, sniziti cijene više od tisuću artikala iz kategorija voća i povrća, mesa i ribe, jaja, jestivih ulja i masti, maslaca i margarina, dječje hrane, higijenskih uložaka i tampona.

“Kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji će sniziti cijene u skladu s odlukom Vlade o smanjenju PDV-a i prije nego što ona 1. travnja stupi na snagu, Konzum će tom investicijom vrijednom više od 10 milijuna kuna značajno pomoći kupcima da smanje troškove u kućnom budžetu”, priopćio je Konzum u petak.

Iz trgovačkog lanca Lidl Hrvatska u četvrtak su najavili da će od 1. ožujka, mjesec dana prije stupanja na snagu odluke Vlade o smanjenju PDV-a, sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar