Kekin o Turudiću: Izabran je jer misli da EPPO u Hrvatskoj možda nije potreban

Vijesti 08. velj 202413:10 0 komentara

Ivana Kekin iz Možemo bila je gošća N1 Studija uživo kod naše Nine Kljenak s kojem je komentirala imenovanje glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

Na pitanje Nine Kljenak što misli o radu Ureda europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj (EPPO-a), budući glavni državni odvjetnik Ivan Turudić kaže da nije siguran da smo trebali osnovati to tijelo.

“GDO je nadležan za rješavanje sukoba nadležnosti između EPPO-a i državnog odvjetnika. Nisam siguran da smo trebali osnovati to tijelo, niz zemalja ga nema i funkcioniraju i mislim da je situacija kod njih bolja. To je politička odluka i treba je poštovati. Oni brinu o financijskim interesima EU-a. Mislim da se prenaglašava njihova moć”, rekao je u velikom intervjuu za N1.

Njegovu izjavu prokomentirala je Ivana Kekin. “Mislim da je možda Ivan Turudić izabran za novog glavnog državnog odvjetnika jer misli da EPPO u Hrvatskoj možda nije potreban. EPPO koji u Hrvatskoj procesuira niz ministara i slučajeve koji su godinama stajali u ladici Zlate Hrvoj Šipek, pitanje je što bi s njima bilo da EPPO-a nije bilo. Sada imamo novog državnog odvjetnika koji kaže EPPO nam je višak. Očito je da je jedan od glavnih razloga zašto je Ivan Turudić postavljen na čelo DORH-a jer je HDZ-ov dečko i da zaštiti HDZ”, objasnila je Kekin.

Kekin je odgovorila na pitanje vjeruje li u nepristranost Ivana Turudića. “Ja Ivanu Turudiću ne vjerujem ništa zašto što je on toliko puta uhvaćen u laži, i onda u svoju obranu iznosi nove laži, i onda i u njima bude uhvaćen. Očito vrlo često i oko nevjerojatno važnih stvari laže javnosti bez zadrške. Problem nije u tome što imamo glavnog državnog odvjetnika koji laže nego premijera koji smatra da je to što glavni državni odvjetnik laže irelevantno”, objasnila je Kekin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!