KING ICT isporučio NATO-u napredno rješenje iz područja cyber sigurnosti

Ekonomija 03. velj 202212:40
Pexels / Ilustracija

Hrvatska tvrtka KING ICT isporučila je i implementirala NATO-ovoj Agenciji za komunikacije i informacije (Communications and Information Agency - NCI) napredno rješenje iz područja cyber sigurnosti s kompletnom IT infrastrukturom, vrijedno 7,8 milijuna eura, priopćio je KING ICT u četvrtak.

KING ICT je uspješno isporučio najveći međunarodni projekt do sada u području cyber securityja i to u punom opsegu, unutar budžeta i prije roka, kaže se u priopćenju.

SIEM rješenje ključan je sustav za uspješniju obranu od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NCI isporučuje NATO savezu.

Na projektu je radilo više od 40 stručnjaka, a osnovna ugovorena vrijednost je 7,8 milijuna eura. Uključivao je isporuku i implementaciju naprednog SIEM rješenja iz područja cyber securityja s kompletnom najsuvremenijom IT infrastrukturom.

“Kao i svi veliki NATO-ovi projekti i ovaj je zahtijevao vrlo visoku razinu ekspertize i angažmana u područjima kao što su: vođenje projekta, implementacija te upravljanje svim aspektima kvalitete, logistike, podrške, zahtjevnog testiranja te prijenosa znanja”, navodi se u priopćenju.

SIEM (Security information and event management) je područje računalne sigurnosti, gdje softverski proizvodi i usluge kombiniraju upravljanje sigurnosnim informacijama i upravljanje sigurnosnim događajima. Oni pružaju analizu sigurnosnih upozorenja koja generiraju aplikacije i mrežni hardver i to u stvarnom vremenu.

NCI u svojoj objavi ističe kako će isporučeni SIEM sustav značajno podići sigurnosnu razinu organizacije te doprinijeti zaštiti kritičnih podataka i komunikacijskog sustava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.