Klauški: Kod nas ministri ne odlaze ni zbog smrtnog slučaja

Vijesti 10. kol 202211:25 > 14:45 0 komentara
N1

Kolumnist 24sata Tomislav Klauški u N1 Studiju uživo komentirao je probleme u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj.

“Nema sustava, ovisimo o individualcima”, navodi novinar.

Osvrnuo se i na ministra zdravstva Vilija Beroša. “Plenković je u tri puta koliko ga je spašavao govorio da je njegov posao reforma sustava, a on to nije napravio.”

VEZANE VIJESTI

“Beroš je ministar pod najvećim pristiskom. Tri puta su ga branili u Saboru. Za nekoga tko bi se smatrao uspješnim ministrom je to malo previše puta da mu se pokuša izglasati nepovjerenje”, dodaje Klauški.

Kaže da ga čudi da “Plenković nije došao do situacije gdje mu Beroš postaje uteg”.

“To su situacije u kojima ministri odlaze iz vlade. Interesantno je da ministri jedva odlaze kad ih policija i USKOK odvode, ali ne odlaze ni zbog smrtnog slučaja”, ističe novinar.

Klauški smatra da Plenković trenutno nema adekvatnu zamjenu za Beroša. “Svi bi očito pobjegli, tko bi sad želio biti ministar zdravstva?!”

Gdje bi Plenković mogao otići?

Govoreći o mogućim prijevremenim izborima, navodi da je idealan trenutak bio otvaranje Pelješkog mosta. Kaže da postoje još neki dobri trenutci za to, poput ulaska u Schengen i uvođenje eura.

“Plenković još kotira kao nadmoćan i opoziciji i u svojoj stranci. No, pitanje je može li HDZ izaći na izbore kad ni u Splitu ne može naći kandidata za gradonačlenika”, dodaje novinar.

Ima li Plenković protukandidata u HDZ-U? “Plenković je uspio eutanizirati HDZ kao što je uspio eutanizirati političku scenu. Sve je “ubio”, nema turbulencija”, ističe Klauški.

Dodaje da je teško zamisliti da Anušić iz Slavonije može doći na čelo stranke. Sličan problem je i u SDP-u, navodi.

Osvrnuo se i na politički budućnost premijera Plenkovića, navodeći da ne vidi da bi on uskoro mogao otići u mirovinu.

“Plenković ima problem da nema kamo otići, ondje gdje bi on otišao je već Dubravka Šuica. Mora gađati više nego Šuica, a pitanje je otvaraju li mu se te pozicije. Mora gađati visoko, a to je Bruxelles. Više od premijerskog mjesta u Hrvatskoj ne ide”, kazao je Klauški.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!