Kolone i do 12 kilometara: Na A1 niz prometnih nesreća, jedan auto se zapalio

Vijesti 02. srp 202213:28 > 15:45
Ana Banic

Na autocesti A1 bilježe se velike gužve, kako zbog pojačanog prometa vozila, tako i zbog više prometnih nesreća do koji je došlo na različitim dijelovima dionice.

Kako javlja HAK, između odmorišta Brinje i čvora Brinje u smjeru Zagreba došlo je do zapaljenja automobila, što je izazvalo kolonu na tom dijelu u dužini od 3 kilometra. U koloni se vozi i nakon prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče nakon čvora Donja Zdenčina u smjeru Karlovca.

Još je veća gužva na dijelu između čvora Sveti Rok i čvora Gornja Ploča u smjeru Zagreba, gdje se zbog još jedne prometne nesreće vozi otežano u koloni od oko 12 km. U koloni od oko 3 km vozi se i nakon prometne nesreće u tunelu Brezik u smjeru Zagreba.

Prometne nesreća dogodila se i na državnoj cesti Žuta Lokva-Otočac (DC50) zbog čega je prekinut promet kod mjesta Brlog, te se obilazno vozi autocestom A1.

Vozila u kvaru

Promet na A1 otežavaju i vozila u kvaru. HAK javlja da je jedno vozilo u kvaru između čvora Gospić i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika zbog čega se vozi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine. Između čvora Šestanovac i čvora Zagvozd u smjeru Zagreba u kvaru je autobus, a vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 100 km/h.

HAK napominje da je općenito pojačan promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu te na zagrebačkoj obilaznici (A3).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.