Konobarici razbio mobitel jer im nije odmah donijela novu rundu: “Mahali smo joj”

Vijesti 07. stu 202308:36 0 komentara
m_hauser / Alamy / Profimedia

Muškarac je proglašen krivim i osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora zbog “kaznenog djela protiv imovine, oštećenja tuđe stvari”. Konobarica je sa zahtjevom za odštetom od 4.000 kuna upućena u privatnu parnicu.

Prema presudi, sve se dogodilo u kolovozu oko 22 sata u kafiću u Sesvetama. S. je osuđen jer je “snažno bacio na pod mobitel marke Samsung Galaxy, uslijed čega se isti razbio”, a na sudu je ustvrdio kako ga nije namjerno bacio.

Kaže da je s kolegama bio na piću i da je igrao Dinamo, pa se on digao do šanka po novine da nešto provjeri. Mobitel je bio pokraj novina pa ga je slučajno srušio na pod.

“Te večeri sam popio nekih četiri, pet piva s obzirom da smo bili u kafiću tri sata. I konobarica je u početku sjedila s nama pa smo je počastili s dva piva, ali je otišla drugom gostu. Poslije smo joj mahali da nam donese još jednu rundu, ali nas nije vidjela jer je bila s tim gostom”, rekao je.

Jedan od njegovih prijatelja potvrdio je da ih konobarica kasnije nije doživljavala, pa je S. otišao do nje. Vidio je, kaže, da je potom sa šanka pao mobitel.

Gost koji je kasnije sjedio s konobaricom N. za šankom ispričao je na sudu kako joj je S. prišao i prigovorio da je zovu za rundu, ali da ne reagira. “Nakon toga je sa šanka uzeo njezin mobitel te ga bacio na pod“, rekao je taj gost.

Sudac je nakon saslušanja svih svjedoka zaključio kako je S. “bio revoltiran ponašanjem N. u pogledu posluživanja pića, nakon što je u kafić došao taj gost”.

“Svoje nezadovoljstvo činjenicom da njemu i društvu nije cijelo vrijeme dostupna te ih ne poslužuje dinamikom koja im odgovara, ispoljio je tako da je sa šanka uzeo njezin mobitel te ga bacio na pod”, zaključio je sudac.

Presuda je nepravomoćna i S. se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!