Kovačevićev odvjetnik: Neke šaljive poruke mogu se tendenciozno protumačiti…

Vijesti 09. tra 202121:02 > 21:05
Izvor: Davor Puklavec/PIXSELL/ilustracija

Dragan Kovačević, bivši predsjednik Uprave Janafa završio je opet u istražnom zatvoru zbog otvorenog novog predmeta.

Bivši predsjednik Uprave Janafa, Dragan Kovačević, ponovno je završio u istražnom zatvoru. Istražitelji i policija tvrde kako su pronašli nove dokaze protiv njega, koji ga povezuju s milijunskim malverzacijama, pogodovanjima i korupcijom. O svemu tome je za Dnevnik Nove TV govorio Kovačevićev odvjetnik, Ivo Farčić.

VEZANE VIJESTI

Ovo je potpuno novi predmet zbog kojeg je tužiteljstvo zatražilo i dobilo određivanje istražnog zatvora. Ukupno je 38 svjedoka u novom predmetu i to može trajati mjesecima. Istražitelji rade detaljnu analizu SMS-ova.

“Analize poruka i telefona su neugodna situacija”

Farčić kaže da su inače analize poruka i telefona neugodna situacija jer postoji opasnost da se neke i šaljive izjave protumače tendenciozno i dovedu u kontekst počinjenja kaznenog djela. ”To je jedna opasnost, ali mislim, poznavajući normativu koja pokriva ova područja, da to ne bi smio biti problem’, rekao je.

Nadležne institucije istražuju omjer imovine i prihoda Kovačevića. To nije dio ovog postupka, objašnjava njegov odvjetnik, ali u rujnu kaže da misli da su dokazali da nema nikakvih nesrazmjera imovine.

“Neugodno je kad vam politika uđe u predmet”

”Vrlo je neugodno kad vam politika uđe u nekakav predmet, ne možete izbjeći, ako imate istaknute osobe s političkom aurom u predmetu, da određeni stupanj politike bude tamo”, komentirao je na navode da je mnogo politički aktivnih pojedinaca vezano uz slučaj. Trudi se, govori, uvijek držati izvan politike, protiviti se i tvrditi da nema politike, ali nekad ga situacija demantira. ”Ja moram priznati da sam do jučer, dok nisam vidio zadnje priopćenje HDZ-a, tvrdio da to apsolutno nema veze s politikom, sad sam se malo zabrinuo”, izjavio je.

”Smatram neumjesnim, u ovom trenutku, javno prozivanje gdje najveća politička stranka proziva predsjednika za aktualni kazneni postupak”, objasnio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar