Lauc: Ja unosim nered u javni prostor, Vlada me voli imati kao člana Savjeta

Vijesti 21. lis 202111:16 > 11:26 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

U N1 Studiju uživo naš Marko Perožić razgovarao je s Gordanom Laucom, među ostalim, i oko njegovog stava o cjepivima, koji je jučer izazvao brojne reakcije.

Komentirajući kritike ministra zdravstva Vilija Beroša, Lauc je rekao da se nije pojavio problem u njegovim objavama, nego kad se one izvuku iz konteksta. “Ja mislim da je Vlada odradila jako dobar posao u ovoj pandemiji, pogotovo u usporedbi s drugim državama, daleko od idealnog, ali daleko bolje od drugih. Da ja nisam član Znanstvenog savjeta mogao bih reći puno više nego da nisam član. To nije prijetnja. Da se mene makne iz Znanstvenog savjeta, što bi bilo drugačije?”, rekao je Lauc.

VEZANE VIJESTI

Upitan hoće li postati eksplicitniji, bude li uklonjen iz Znanstvenog savjeta, Lauc je rekao da će svakako imati manje odgovornosti. “Kao član Znanstvenog savjeta ja imam više odgovornosti. Tko sam ja da bi se oni mene bojali? Činjenica je da ja unosim određenu količinu nereda u javni prostor, koji je nužan da bi se situacija promijenila. Ja mislim da je dobro imati malo nereda u komunikaciji, ja mislim da Vlada voli mene imati kao člana Znanstvenog savjeta. Zato ja ne mislim da oni mene drže u Znanstvenom savjetu zato što me se boje, nego zato što sam im koristan”, rekao je Lauc, objasnivši da je uloga Savjeta savjetodavna, te da Vlada kroz njih čuje različita mišljenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!