“Lav se ne opterećuje mišljenjem ovce. Ja se ne opterećujem mišljenjem Beljaka”

Vijesti 02. kol 202117:31 > 19:44
Izvor: N1

HDZ i HSS dogovorili su većinu potrebnu za konstituiranje Skupštine Zagrebačke županije. Uoči sutrašnje konstituirajuće sjednice za Newsroom je govorio gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec (Fokus).

Istaknuo je da je teško povjerovati u to da lokalne organizacije imaju svoju autonomiju, dodavši da je prilikom pregovora bilo i “svakavih riječi”.

“Lav se ne opterećuje mišljenjem ovce pa se ni ja ne opterećujem mišljenjem gospodina Beljaka. HSS ima nula gradonačelnika i nula načelnika. Mi smo ipak napravili određeni pomak i vidi se da smo rastuća opcija. Jasno mi je da nas se određene stranke boje, pogotovo na regionalnoj razini i žele nas odrezati u korijenu”, rekao je Zurovec.

VEZANE VIJESTI

Kaže da on mirno spava, a donacije stranke Fokus su transparentne.

“Stranka smo političkog centra i možemo koalirati slobodno. Ponudili smozdarvorazumsko rješenje. Naš prijedlog bio je čovjek koji već ima iskustva. S druge strane, SDP je imao na svojoj listi HSS koji je odlučio koalirati s HDZ-om.

O planovima Fokusa

Ne očekuju promjene preko noći. “Ljudi benefite trebaju osjetiti na svojoj koži i vidjeti na primjeru nekog grada ili općine. U Svetoj Nedelji maknuli smo puno nameta i nakon četiri godine mog proteklog mandata zaposlenost je porasla za više od 20 posto. Taj pristup očito daje rezultate”, govori Zurovec.

Naveo je da oni cijelu Hrvatsku žele pogurati u 21. stoljeće. “I na zapadu i na sjeveru Europe drugačiji je pristup prema ljudima. Morate se spustiti na razinu običnog građana. Društvo mora funkcionirati, politički mandat nije vječan”, poručio je gradonačelnik Svete Nedelje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar