Loše vijesti za dio Zagrepčana: HEP najavio novu obustavu isporuke tople vode

Vijesti 03. srp 202316:34 1 komentar
Viktor Cap / Panthermedia / Profimedia / ilustracija

Stanovnici novozagrebačkih naselja Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština dobit će toplu vodu do 5. srpnja, no ponovno će bez nje ostati tijekom srpnja i početkom kolovoza zbog revitalizacije vrelovodne mreže, izvijestilo je u ponedjeljka HEP Toplinarstvo.

Obustava isporuke tople vode u Utrini, Travnom, Jakuševcu, Dugavama i Sloboštini, koja je počela 14. lipnja, završit će do 5. srpnja, no tijekom srpnja slijedi nova obustava koja će početi 19. srpnja i trajati do 9. kolovoza.

Razlog nove obustave veliki je opseg i kompleksnost radova na revitalizaciji vrelovodne mreže kojom bi trebala završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju navedena naselja.

Riječ je o projektu “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“ u sklopu kojega se provodi zamjena dotrajalih vrelovoda. Radovi su zahtjevni i opsežni jer se provode u gusto naseljenom i prometnom području, a gradilišta su na lokacijama s podzemnim instalacijama ostalih energetskih i komunalnih poduzeća.

Pri planiranju radova pazilo se da obustave isporuke tople vode ne traju duže od tri tjedna u kontinuitetu, dok su se gradilišta organizirala na način da se osigura prometna povezanost naselja, stoga su radovi i obustave isporuke tople vode podijeljeni u više faza.

U revitalizaciji vrelovodne mreže koristi se moderna tehnologija beskanalnog polaganja predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost toplinskog sustava grada Zagreba.

Ukupna vrijednost projekta je više od 92 milijuna eura. Prihvatljivi trošak projekta je 73,8 milijuna eura, a od tog iznosa 55,9 milijuna eura financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare