Lovren otkazao pretplatu na Disney+ jer je tvrtka stala u obranu LGBTQ zajednice

Vijesti 03. tra 202211:57 > 11:59 1 komentar
Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren objavio je na svom službenom profilu na Twitteru da navodno više nije pretplatnik streaming servisa Disney+.

“Upravo sam otkazao pretplatu za Disney+. Odvratni Disney!” – napisao je Lovren uz fotografiju na kojoj se može vidjeti kako klikom potvrđuje otkazivanje pretplate. Dodao je i emoji povraćanja te hashtag #BoycottDisney.

Lovrena su neki korisnici Twittera u tim komentarima optužili za homofobiju, dok su neki stali u njegovu stranu.

Lovren je sam nešto kasnije na svom Twitter profilu objavio tweet konzervativne američke spisateljice i aktivistice Candace Owens.

“Vrbovatelji djece i pedofili. (Tvrtka Walt Disney) sad je otvoreno priznala da ima ne toliko tajnu agendu s vašom djecom. Ovo je smrt Disneyja”, napisala je Owens te uz svoju objavu priložila izjavu tvrtke Walt Disney koja je ustala protiv zakona kojim se nastavnicima javnim školama i odgojiteljima u javnim vrtićima u američkoj saveznoj državi Floridi brani raspravljanje o seksualnoj orijentaciji i identitetu. Owens je također pozvala na bojkot Disneyja.

Zakon, formalnog imena “CS/CS/HB 1557: Prava roditelja u obrazovanju”, prvo je čitanje u Predstavničkom domu američke savezne države Floride doživio 11. siječnja 2022. godine. U prijedlogu zakona koji je 29. ožujka parafirao guverner Floride Ron DeSantis, inače član Republikanske stranke, a koji na snagu stupa 1. srpnja 2022., između ostaloga stoji da se u učionicama s učenicima određenih dobnih skupina ne smije razgovarati o seksualnoj orijentaciji i spolnom identitetu.

Aktivisti iz LGBTQ+ zajednice zakon su odmah prekrstili u “Ne reci gej” zakon te istupili oštro protiv njega.

Glavni izvršni direktor Disney Bob Chapek i sam Disney 8. su se ožujka uključili u raspravu o spomenutom zakonu te dali podršku svojim zaposlenicima koji su dio LGBTQ+ zajednice.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare